Tribunalul Bucureşti a anulat diploma de doctor a generalului (r) SRI Dumitru Dumbravă

Sigla SRI.
Sigla SRI. (Epoch Times România)

Tribunalul Bucureşti a anulat diploma de doctor al Academiei Naţionale de Informaţii a SRI a generalului (r) Dumitru Dumbravă, fost şef al direcţiei juridice a SRI. Decizia nu este definitivă, relatează G4Media.

Solicitarea de retragere a titlului de doctor a fost făcută chiar de către Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" (ANIMV), a SRI.

Generalul Dumitru Dumbravă a fost şeful direcţiei juridice a SRI pe vremea generalului Florian Coldea, fostul şef militar al SRI. După trecerea în rezervă a acestuia în 2017, Dumbravă a fost secretar general al SRI, până la trecerea lui în rezervă, în 2018.

Decizia de anulare pentru plagiat a diplomei de doctor a generalului Dumbravă vine după ce, în februarie acest an, Tribunalul Bucureşti a anulat şi diploma de doctor a generalului Gabriel Naghi, fost şef al SPP pe vremea preşedintelui Ion Iliescu şi fost consilier general PSD în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. În iulie, Curtea de Apel Bucureşti a anulat şi diploma de doctor a lui Romeo Raicu, fost parlamentar PDL şi preşedinte al Comisiei parlamentare de control a SIE.

În vara anului trecut, Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul” a SRI a cerut în instanţă anularea diplomelor de doctor în cazul mai multor generali SRI în rezervă, printre care şi Sorin Gabriel Cozma, fost şef al Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului.

De asemenea, ANIMV a SRI a cerut anularea diplomelor şi în cazul unor doctori făcuţi de către fostul vicepremier şi conducător de doctorate Gabriel Oprea, el însuşi cu verdict de plagiat. Este vorba de Ana Maria Tudor (fostă Oprea), Alexandru Marius Tudor şi Adela Loredana Vasile (fostă Popescu), fiica, ginerele şi secretara lui Gabriel Oprea. Nu mai puţin de 32 de astfel de procese au fost deschise la Curtea de Apel Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne