Trei bănci îşi închid relaţiile cu platforma Gab, citând "proasta reputaţie"

(Captură Foto)

Gab, platforma socială cunoscută pentru valorile sale creştine şi poziţia fără compromisuri în ceea ce priveşte libertatea de exprimare, afirmă că a fost ţinta boicotului a trei bănci din cauza ştirilor negative apărute despre aceasta în mass-media.

Ultimele acţiuni fac parte dintr-un val de campanie ostilă din partea companiilor hi-tech şi a instituţiilor financiare care intenţionează să închidă Gab.

Fondatorul şi CEO-ul Gab Andrew Torba a declarat pentru Breitbart News că trei bănci au „închis relaţia cu Gab”, singura justificare oferită platformei fiind „lucrurile rele pe care le-a scris presa”.

Acesta nu este primul incident când Gab este vizat de către companii terţe. În 2019, serviciile de procesare a plăţilor PayPal şi Stripe au întrerupt serviciile către reţeaua socială, iar companiile de carduri de credit au urmat un an mai târziu.

Reţeaua socială a fost, de asemenea, plasată pe lista neagră de către magazinul de aplicaţii Apple şi magazinul Google Play, împiedicându-i capacitatea de a ajunge la consumatori pe smartphone-uri.

Google şi Mozilla, creatorul browserului web Firefox, au interzis, de asemenea, o extensie de comentarii Gab din browserele lor.

Torba a spus că firma sa nu va fi descurajată în misiunea de a construi un „internet cu exprimare liberă” şi a susţinut că oponenţii culturii anulării trebuie să avanseze pentru a construi şi „o economie de exprimare liberă”.

„Necesitatea unei economii alternative nu a fost niciodată mai mare”, a spus Torba. „Este timpul ca cei care preţuiesc libertatea şi valorile americane să se ridice şi să înceapă să construiască acum.”

„Gab are rolul de a construi internetul cu exprimare liberă, următoarea noastră mare sarcină fiind să asistăm la construirea economiei care să susţină exprimarea liberă. Una în care cultura anulării nu există. "

Gab s-a bucurat de un trafic fără precedent în ultimele luni, în urma cenzurării postărilor conservatoare şi închiderii de conturi conservatoare pe platformele de socializare Twitter şi Facebook.

Parler, o altă companie social media care a oferit găzduire vocilor conservatoare după ce Facebook şi Twitter au închis conturi ale celor de dreapta, s-a confruntat şi ea cu delistarea de pe magazinele de aplicaţii Google Play şi Apple şi chiar închiderea serviciului de găzduire pe cloud-ul de la Amazon.

Gab a rămas online datorită faptului că îşi găzduieşte singură serverele, astfel încât nu depinde de nicio altă companie.

În ianuarie, în urma blocării conturilor preşedintelui Trump pe Twitter, Facebook şi alte platforme, Gab a raportat o creştere a traficului cu 750%.

Potrivit clasamentelor de trafic web ale Alexa, Gab a crescut cu peste 3.300 de locuri de la începutul lunii ianuarie şi este pe cale să pătrundă în primele 500 de site-uri web din S.U.A.

Compania a lansat şi continuă să lucreze la multe proiecte axate pe libera exprimare, inclusiv browserul Dissenter.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură