Trei asistenţi medicali reţinuţi de procurori într-un dosar privind falsificarea de certificate de vaccinare anti-Covid

Echipaj de Politie
Echipaj de Politie (Epoch Times România)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au reţinut patru persoane într-un dosar privind obţinerea de certificate false de vaccinare anti-Covid, au declarat, vineri, surse judiciare pentru Agerpres. Trei dintre persoanele arestate sunt asistenţi medicali.

Potrivit surselor, ancheta procurorilor vizează un centru de vaccinare din comuna Valea Călugărească şi patru cabinete medicale individuale. Activitatea infracţională documentată de anchetatori, aparent, se derulează din luna iunie a acestui an.

Cercetările vizează fapte de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals informatic şi uz de fals.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au efectuat 17 percheziţii domiciliare în judeţ într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti-Covid. De asemenea, anchetatorii au pus în executare 35 de mandate de aducere emise pe numele suspecţilor.

Reamintim că, în urmă cu aproximativ o săptămână, Poliţia a fost sesizată de managerul Spitalului CFR Timişoara, dr. Stela Iurciuc, după ce aceasta ar fi aflat că în centrul de vaccinare al unităţii spitaliceşti ar exista cel puţin şase cazuri de imunizări fictive.

“La Poliţia Municipiului Timişoara a fost depusă o sesizare cu privire la posibile certificate de vaccinare susceptibile a fi false. Poliţiştii efectuează verificări pentru clarificarea tuturor aspectelor şi luarea măsurilor legale care se impun”, a precizat Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

De asemenea, la sfârşitul lunii septembrie, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi au efectuat zeci de percheziţii domiciliare în judeţele Mehedinţi, Dolj şi Caraş-Severin la persoane suspectate de fals cu privire la certificatele ce confirmă vaccinarea anti-Covid.

Din acele cercetări a reieşit că, în perioada 15 mai - 25 iunie, doi bărbaţi din municipiul Drobeta-Turnu Severin, angajaţi ai unei instituţii publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicaţie informatică şi ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva COVID-19. Prin urmare, ar fi fost eliberate adeverinţe de vaccinare false pentru 96 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne