Tomac: Nu vom avea liste comune pe sectoare. Unii din USR îl urăsc mai mult pe Nicuşor Dan decât urăsc PSD-ul!

Eugen Tomac
Eugen Tomac (Epoch Times România)

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, luni, că, în afara susţinerii comune de către PNL şi USR a lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, nu vor exista candidaţi comuni la sectoare din cauză că “unii oameni cu putere de decizie” din USR “îl urăsc mai mult pe Nicuşor Dan decât PSD”. În plus, Tomac a precizat că tot ce se spune public sunt pretexte şi că, până la această oră, nu a existat niciodată o întâlnire PNL-USR-PMP pentru a desemna candidaţi şi liste comune împotriva social-democraţilor.

“Adevărul despre alegerile din Bucureşti. Detest încercarea aproape disperată a unor politicieni noi sau vechi de a deforma realitatea. Este prea multă ipocrizie în jurul alegerilor la primăria Bucureşti. Mai întâi au venit insinuările, apoi acuzaţiile, acum suntem în faza căutării unor vinovaţi pentru eşecul ce se prefigurează. Bucureştenii trebuie să ştie însă adevărul. Primul aspect. Pe Nicuşor Dan nimeni nu-l dorea candidat acum 6 luni. Nici USR, nici PNL. Nicuşor Dan a fost însă abil şi a pregătit terenul din timp în partidul pe care l-a fondat, dar pe care l-a părăsit, pentru că aerul libertăţii politice care i-a unit a fost schimbat cu altceva. Aşa a fost ales candidat al USR Bucureşti. Abia după ce PNL şi-a anunţat public susţinerea pentru Nicuşor Dan, conducerea USR s-a văzut obligată să-şi asume oficial candidatura lui”, a susţinut Tomac pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, liderul PMP a deplâns faptul că, în ciuda nevoii de unitate pentru a schimba administraţia PSD din Bucureşti şi în ciuda susţinerii lui Nicuşor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei, pentru celelalte proiecte comune – primari de sector, Consiliu General şi consilii de sectoare – nu s-a înregistrat niciun progres.

“Recunosc că atunci când nici USR, nici PNL nu luau în calcul serios susţinerea pentru Nicuşor Dan, am avut mai multe întâlniri cu el şi am discutat despre nevoia de unitate în Bucureşti pentru a schimba administraţia PSD. L-am asigurat de sprijinul PMP; în Bucureşti suntem un partid de 10%. Însă pentru a nu exista dificultăţi în negocierile cu ceilalţi actori, am preferat să nu fac publice discuţiile avute. Poziţia noastră a fost constant argumentată de către Preşedintele Băsescu, care are şi autoritatea de fost Primar General al Capitalei. Dacă pentru candidatul comun la Primăria Capitalei calculele politice au făcut ca toţi să cedeze şi să anunţe susţinerea pentru Nicuşor Dan, pentru celelalte proiecte comune - primari de sector, Consiliu General şi consiliile de sectoare - nu s-a mai întâmplat absolut nimic”, a explicat liderul PMP.

Tomac a mai precizat că ura politică împotriva PSD s-a mutat în curtea USR şi PNL şi s-a ajuns la o politizare “pătimaşă” care nu mai are nimic în comun cu interesul general al Bucureştiului.

“Dintr-o dată, eliminarea PSD nu mai trebuie privită ca o prioritate, ci ne legăm cu lanţurile de nişte linii roşii inventate, valabile doar în Bucureşti. În ţara este permisă orice derogare, dar în capitală negocierile nu-şi au rostul, pentru că nu ne permit principiile. Las la o parte atacurile la adresa PMP, avem noi păcatele noastre, dar trebuie să înţelegem că politica se face prin compromis şi negociere dacă vrem să schimbăm ceva în mod fundamental. Noi suntem dispuşi oricând să venim cu soluţii politice, nu cu acuzaţii, chiar dacă avem în PMP câteva voci care pot începe oricând o astfel de campanie. Iar dacă nu am făcut-o până acum este pentru că noi chiar am crezut că există şanse să avem un front comun în Bucureşti”, a adăugat Tomac.

În plus, liderul PMP le-a transmis bucureştenilor că, din păcate, nu vor exista candidaţi comuni la sectoare, nu vor exista liste comune împotriva PSD din cauză că, în USR, unii oameni cu putere de decizie îl urăsc mai mult pe Nicuşor Dan decât îi urăsc pe social-democraţi şi nu vor accepta un Consiliu General ales de el alături de care să-şi facă campanie.

“Tot ce auziţi public sunt pretexte. Până la această oră nu a existat niciodată o întâlnire PNL-USR-PMP pentru a desemna candidaţi şi liste comune împotriva PSD. În schimb, avem partide care şi-au lansat candidaţii, acuzându-se reciproc. Nu pot să nu spun un alt adevăr, acela că premierul Orban mi-a împărtăşit propunerea de a avea candidaţi comuni PNL-USR-PMP la sectoare. Din păcate, este tot mai clar că acest lucru nu se va întâmpla, iar în această situaţie ştim bine ce urmează. O campanie sub semnul pandemiei, în care primarii în funcţie îşi vor face propagandă pe bani publici pentru a comunica cât de mult le pasă de sănătatea cetăţenilor. Iar noi, ceilalţi, ne vom continua păruiala publică şi căutarea vinovatului pentru eşecul răsunător ce deja se anunţă!”, a mai explicat liderul PMP.

Nu în ultimul rând, Tomac a afirmat că, în aceste condiţii, PMP va face ce trebuie şi “vai de soarta celor care ne-au subestimat”!

“Vin vremuri foarte interesante, aşa că luptăm TOŢI pentru Bucureşti!”, a conchis Eugen Tomac.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne