Tomac: ALDE, fără perspectivă dacă iese de la guvernare / Guvernul Dăncilă, un guvern de deliranţi ce trebuie demis

Eugen Tomac
Eugen Tomac (Epoch Times România)

Preşedintele PMP Eugen Tomac a opinat, într-un interviu acordat RFI, că nu crede că ALDE părăseşte guvernarea. Acesta argumentează declarând că ALDE “a decontat tot ceea ce politic a reuşit să ‘implementeze’ împreună cu PSD în ultimii ani, deci nu are nici o perspectivă în afara guvernării”.

”Nu cred că ALDE părăseşte guvernarea. Un partid cu 4% cât a obţinut la ultimele alegeri nu-şi permite să plece în acest moment de la guvernare, dintr-un motiv foarte simplu, pentru că oricum în interiorul lor majoritatea optează pentru rămânerea la guvernare, în condiţiile în care ALDE a decontat tot ceea ce politic a reuşit să ”implementeze” împreună cu PSD în ultimii ani. Deci ALDE nu are nici o perspectivă în afara guvernării”.

În acest context însă, Tomac susţine că atitudinea lui Călin Popescu Tăriceanu de luni, este doar “o încercare destul de subţire” a acestuia de a se situa pe poziţii de forţă “în condiţiile în care nu mai are acest suport în rândul populaţiei de a se poziţiona drept un lider care mai poate oferi o perspectivă”.

“E limpede că scena de ieri în care mai rămânea să anunţe domnul Tăriceanu că a sunat la 112 pentru a o găsi pe doamna Dăncilă şi a o invita la o discuţie, arată starea de fapt din coaliţia de guvernare”, a apreciat liderul PMP.

Tomac mai opinează că ALDE şi PSD s-au înţeles la bani, ceea ce se vede din modul în care s-a făcut rectificarea bugetară:

“Dacă ne uităm la rectificare, veţi observa că ministerele coordonate de miniştrii proveniţi din ALDE au rectificare pozitivă; deci pe bani s-au înţeles, însă politic Dăncilă deocamdată dictează care este linia în actul de guvernare şi liderul ALDE nu are nicio şansă de a-şi impune vreun punct de vedere legat de agenda pe care vrea să şi-o creioneze cu privire la alegerile prezidenţiale”, a declarat Tomac.

Finalmente, Tomac susţine că acest guvern “nu are nicio viziune şi trebuie demis”, iar trimiterea lui în opoziţie este “un act de patriotism”.

”Acest Guvern, această majoritate trebuie să plece oricând vom vota o moţiune de cenzură, pentru că este un act de patriotism să trimiţi acest Guvern de deliranţi în Opoziţie. Este un guvern care nu are niciun fel de viziune. A fost încropit după chipul şi asemănarea lui Liviu Dragnea. Liviu Dragnea este în puşcărie, iar la Palatul Victoria este o improvizaţie întreagă în ceea ce priveşte actul de guvernare a ţării. România nu îşi mai permite nici o singură zi să mai păstreze la palatul Victoria o guvernare iresponsabilă. […] La ora actuală există o neîncredere totală în instituţii şi cred că schimbarea unui Guvern chiar înainte de alegerile prezidenţiale sau după alegerile prezidenţiale este o soluţie mult mai bună decât ceea ce avem la ora actuală la Palatul Victoria”, a conchis Eugen Tomac.

Interviul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne