Toader, cadou uriaş pentru Dragnea şi alţi "mari" deţinuţi. O acţiune a fostului ministru îi va elibera mai repede

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Comandantul penitenciarului Rahova, Denis Darie, a confirmat pentru G4media.ro faptul că toată închisoarea de maximă siguranţă din Bucureşti a fost clasificată de fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader drept ”necorespunzătoare”, ceea ce înseamnă că toţi deţinuţii de la Rahova, inclusiv Dragnea, Blejnar şi Mazăre, beneficiază de recursul compensatoriu.

Pe scurt, foştilor mari grei ai politicii româneşti ajunşi acum după gratii li se vor scădea 6 zile pe lună din pedeapsa executată ”în condiţii necorespunzătoare”.

G4Media mai transmite că atât Dragnea, cât şi Mazăre şi Blejnar au refuzat să îşi dea acordul ca să aflăm câte zile-câştig au până acum, ca urmare a recursului compensatoriu, dar şi a altor activităţi ”social-educative” de îndreptare. De altfel, şi în vară ei au refuzat să se publice ce recompense au primit în penitenciar, câte permisii, vizite şi pachete au primit.

Potrivit legii, deţinutul trebuie să îşi dea acordul pentru comunicarea de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor a informaţiilor din dosarul lui de penitenciar.

În ceea ce priveşte recursul compensatoriu, calculele arată că lui Liviu Dragnea i-au fost scăzute până acum din pedeapsă 48 de zile în baza recursului compensatoriu.

Iar generic vorbind, deşi condamnat la 3 ani şi 6 luni, cu ajutorul recursului compensatoriu Liviu Dragnea s-ar putea elibera condiţionat din penitenciar după 682 zile, adică în mai puţin de 2 ani. Iar dacă mai câştigă zile reduse din pedeapsă pentru că munceşte la atelierul auto sau participă la alte activităţi în penitenciar ar putea ieşi şi mai repede.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne