Teodosie face un pas în spate. Îşi schimbă brusc părerea despre vaccinul anti-Covid - "Nu am fost informaţi!"

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie (Screenshot)

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, care s-a remarcat în ultimele luni prin ignorarea restricţiilor şi măsurilor adoptate de autorităţi în vederea combaterii epidemiei de SARS-CoV-2, produce un nou şoc prin schimbarea cu 180 de grade a atitudinii sale faţă de vaccinul anti-Covid.

“Sunt într-un studiu foarte bun şi am gânduri pozitive. Am dobândit nişte cunoştinţe, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung. Şi nu am fost informaţi, mâine voi fi mai informat şi vă voi spune”, a declarat Teodosie, citat de europafm.ro.

În ceea ce priveşte schimbarea poziţiei sale faţă de vaccinul anti-Covid, arhiepiscopul a afirmat că nu îşi dă cu “părerea” ci se bazează pe “cunoştinţe solide, ştiinţifice”.

Totodată, Teodosie a evitat să spună dacă se va vaccina, deşi şi-a exprimat susţinerea faţă de iniţiativa Patriarhului Daniel care, prin Biserica Ortodoxă, a trimis ierarhilor din ţară o broşură informativă intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România”.

“Patriarhia Română, Biserica Ortodoxă Română, ca şi toate celelalte Culte religioase din România, a primit Broşura informativă cu titlul: 'Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA - Gratuită, Voluntară, Sigură', document oficial al Comitetului Naţional de Coordonarea Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 în România. Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română. În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor şi credincioşilor ei cu privire la această vaccinare”, a transmis, luni, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Schimbarea de poziţie a lui Teodosie are loc în condiţiile în care, recent, pe numele său a fost depusă o plângere penală după slujba pe care a susţinut-o de Bobotează, la care au fost prezenţi peste 3.000 de oameni. Plângerea, depusă la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Constanţa, vizează infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Dosarul a fost declinat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Reamintim că Teodosie a sfidat regulile impuse de autorităţi şi cu ocazia Anului Nou, ţinând o slujbă în interiorul Catedralei Arhiepiscopale Sfinţii Petru şi Pavel, după ora 23.00, în prezenţa câtorva zeci de persoane care nu au păstrat distanţa fizică.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi de Crăciun, prelatul oficiind o slujbă în interiorul Catedralei Arhiepiscopale, cu participarea a aproximativ 300 de persoane, deşi acest lucru a fost interzis de autorităţile locale. În plus, oamenii au fost împărtăşiţi cu o singură linguriţă. În imaginile apărute în spaţiul public, atât arhiepiscopul Tomisului cât şi o parte dintre participanţii la slujbă au fost văzuţi nepurtând mască de protecţie, încălcând astfel măsura obligativităţii purtării măştilor în toate spaţiile publice închise şi deschise.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne