Teodorovici dă ordine de pe margine: "Cîţu – mergi acasă. Orban – vino la dezbatere"

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times Romania)

Dat afară de la şefia Ministerului de Finanţe odată cu demiterea prin moţiune a Guvernului Dăncilă, Eugen Teodorovici a sărit la atac împotriva succesorului său, liberalul Florin Cîţu, căruia îi cere demiterea din funcţie. În acelaşi timp, liderul PSD bate cu pumnul în masă pentru o „dezbatere” cu premierul Ludovic Orban la Biblioteca Centrală Universitară.

De asemenea, Teodorovici nu uită să „taxeze” şi dezbaterea preşedintelui Klaus Iohannis, etichetând evenimentul drept „un ceai dansant”.

Redăm mai jos postarea fostului ministru PSD:

„Cîţu – mergi acasă,

Orban – vino la dezbatere,

Eu mi-am ţinut partea de înţelegere şi am aşteptat timp de #14ziledemiere, susţinând doar o conferinţă de presă, în apărarea leului şi a cursului de schimb aruncate în aer de metaforele periculoase ale ministrului Vasile Cîţu. Dânsul nu şi-a respectat partea sa de înţelegere, nu a venit în faţa românilor nici cu analiza promisă, nici cu măsurile pe care vrea să le adopte. De fapt nu a venit nici în faţa mea, nici în faţa românilor.

Fapt pentru care îi cer demisia dlui Vasile Cîţu din funcţia de ministru al finanţelor publice, şi-l somez pe Ludovic Orban să-l demită pe acesta, dacă demisia dlui Cîţu nu va fi înaintată în următoarele 48 de ore. Motivul pentru care cer demisia dlui Cîţu este unul cât se poate de simplu: pentru că a sabotat cursul de schimb (are antecedente aici), leul fiind la un minim istoric, ceea ce se traduce foarte clar în creşteri de facturi, rate bancare. Şi pentru că a avut întâlniri ascunse cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale, despre care nu a informat românii şi nu ne-a spus ce a vorbit şi ce a promis în numele statului român.

Mai mult decât atât, actualul ministru al finanţelor se lăuda că va adopta în primele 24 de ore de la învestire 25 de măsuri “benefice" pentru mediul de afaceri şi realitatea îl contrazice, din nou! Niciuna din acele măsuri anunţate cu surle şi trâmbiţe nu se regăseşte în economie, deci ... încă o minciună!

În plus, reiau invitaţia de a avea o dezbatere publică despre economia României şi despre finanţele publice cu dl Ludovic Orban – Ludovic I, cum văd că îi place să fie alintat de către Klaus Iohannis.

Ca să aibă timp să se pregătească, îl invit în cursul zilei de vineri, ora 12.00, la Biblioteca Centrală Universitară (dacă acolo le place liberalilor să vină). Am speranţa că dl Orban se va dovedi mai bărbat decât dl Cîţu şi nu va fugi de responsabilitatea acestei dezbateri publice, aşa cum fuge Iohannis Klaus şi mai sper că nu-şi va organiza propria sa dezbatere într-o cameră cu ecou, aşa cum face încă preşedintele în funcţie, pentru că nu aşa arată o dezbatere adevărată.

Şi pentru că am tot vorbit despre o dezbatere adevărată: vreau să fie clar pentru toată lumea, în această seară la BCU Klaus Iohannis nu organizează o dezbatere, ci un ceai dansant, unde va dansa printre întrebările catifelate ale “jurnaliştilor săi”, jurnalişti care vor fi răsplătiţi, prin numirea unor persoane apropiate lor în funcţii influente în noua administraţie, în funcţie de cât de bine reuşesc să spele imaginea unei mandat ratat de 5 ani.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne