Teodorovici: Asumarea răspunderii Guvernului Orban pe legea bugetului e neconstituţională

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Fostul ministrul PSD al Finanţelor Eugen Teodorovici a susţinut duminică, într-o conferinţă de presă la sediul partidului din Kiseleff, că o eventuală asumare a răspunderii Guvernului Orban pe legea bugetului de stat este neconstituţională.

"Aş începe cu un subiect, pentru a clarifica un subiect pe care Guvernul Orban încearcă să îl aplice în următoarele zile, referitor la bugetul de stat, la legea plafoanelor, şi anume cu angajarea răspunderii pe legea bugetului de stat, care din punctul nostru de vedere este neconstituţională. Asta o spun, pentru că există o decizie a CCR nr. 1431/2010 asupra cererii de soluţionare a conflictului de natură constituţională dintre Parlament şi Guvern. După cum ştim, în anul 2010, Guvernul PD la vremea respectivă, din care făcea parte şi PNL, îşi angaja răspunderea pe Legea educaţiei. În urma contestării de către PSD a acelei răspunderi, CCR a decis că angajarea răspunderii asupra unui proiect este neconstituţională, considerând că ocolirea procedurii de dezbatere a proiectului de lege, atât în comisiile de specialitate din Parlament, cât şi în plenul fiecărei Camere a Parlamentului şi recurgerea la o asumare a răspunderii nu îşi găseşte o motivare", a declarat Teodorovici, citat de Mediafax.

Liderul PSD a transmis că Guvernul Orban trebuie să respecte în mod obligatoriu un calendar privind adoptarea bugetului de stat pe anul viitor.

"Dacă ne uităm la calendarul pe care ar trebui să îl respecte Guvernul privind proiectul de buget, să nu uităm că sunt mai multe etape premergătoare, obligatoriu a fi parcurse, de la prezentarea în mod public a acestui buget, pentru o dezbatere corectă, avizele necesare, discuţia şi avizul în CSAT, avizul în Consiliul Economic Social şi desigur discuţiile în comisiile din Parlament şi ulterior votul în plenul reunit", a precizat Teodorovici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne