Tătaru: "Propunem ca medicii asimptomatici infectaţi cu coronavirus să rămână în spitale să trateze pacienţii infectaţi"

Nelu Tataru
Nelu Tataru (Epoch Times România)

În condiţiile în care România se pregăteşte să intre în Scenariul 4 de luptă cu pandemia, respectiv de momentul în care numărul de infectări cu coronavirus va trece de 2000, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a propus ca medicii depistaţi pozitiv dar asimptomatici să rămână în spitale şi să trateze pacienţii infectaţi.

"Noi, cei de la Ministerul Sănătăţii, am propus algoritmi de testare, să ducem la domiciliu cazurile uşoare şi medii în Scenariu 4, care se apropie. Propunem ca medicii care sunt asimptomatici, dar sunt infectaţi cu coronavirus, să rămână în spitale să trateze pacienţii infectaţi cu coronavirus. Avem mai multe facilităţi pe care vrem să le cerem prin ordonanţă şi pentru unităţile sanitare, să se poată angaja fără concurs, să se poată mări organigramele la DSP-uri şi alte aspecte care se pot face printr-o ordonanţă militară", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la Realitatea PLUS.

Reamitim în context că, sâmbătă, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat la Digi24 că este foarte probabil că, la începutul săptămânii viitoare, România să treacă la Scenariul 4 în cazul epidemiei de coronavirus, când vor fi peste 2000 de persoane confirmate cu Covid-19. Această escaladare a situaţiei atrage după ea noi reglementări şi acte normative din partea autorităţilor.

Rafila a preconizat că probabil luni sau marţi România să se afle deja în această situaţie şi a precizat că Scenariul 4 presupune, printre altele, măsuri suplimentare care să nu aglomereze spitalele.

„Probabil că la începutul săptămânii viitoare va fi adoptată o hotărâre care să prevadă tratarea acasă sau în alte condiţii de izolare a cazurilor uşoare de infectare cu coronavirus. Aceasta este o politică ce previne colmatarea spitalelor şi permite tratarea în spital exclusiv a pacienţilor care fac forme severe ale boli. Ar putea fi tratate acasă sau în spaţii amenajate, cum sunt hotelurile, sunt spaţii foarte bine amenajate acolo, personalul medical verifică periodic starea loc de sănătate, dacă se agravează sunt transferaţi la spital, dacă nu - sunt doar monitorizaţi şi în momentul în care devin negative două teste consecutive pot să plece acasă", a precizat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne