Tăriceanu, suspect în dosarul senatorului PSD Cristian Marciu, vrea să folosească CCR pentru a-i opri pe procurori

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Epoch Times România)

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, doreşte să folosească Parlamentul şi Curtea Constituţională pentru a opri o anchetă desfăşurată de procurori, într-un dosar în care este suspectat de abuz în serviciu şi uzurparea de calităţi oficiale, au declarat surse politice pentru G4Media.ro.

Dosarul în cauză are legătură cu faptul că, pe vremea când era preşedinte al Senatului, Tăriceanu ar fi refuzat timp de doi ani să respecte o decizie a instanţei privind pierderea calităţii de senator a pesedistului Cristian Marciu, permiţându-i acestuia să îşi păstreze poziţia – lucru neschimbat nici în prezent deşi legea prevede clar că el trebuia să îşi piardă mandatul.

Tăriceanu a fost citat până acum de două ori la Parchetul General pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect în acest dosar penal: prima oară în ianuarie şi a doua oară în 10 martie.

De asemenea, potrivit aceloraşi surse, solicitarea lui Tăriceanu de sesizare a Curţii Constituţionale figurează pe ordinea de zi a şedinţei Biroului Permanent al Senatului, programată să înceapă la ora 12:00.

Preşedintele ALDE a acuzat Parchetul General că a încălcat în mod grav principiul constituţional al colaborării instituţionale loiale între autorităţile publice din cauză că a cerut în repetate rânduri Comisiei juridice a Senatului să predea procurorilor documentele legate de dezbaterea privind mandatul lui Marciu.

Cristian Marciu a fost declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în martie 2015, prin decizie definitivă, iar în martie 2017 Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut Senatului să constate încetarea calităţii de parlamentar a acestuia. Vreme de trei ani însă solicitarea ANI a rămas fără niciun răspuns din partea Senatului, ceea ce a dus la deschiderea de către Parchetul General a dosarului penal în care Tăriceanu are calitatea de suspect.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne