Tăriceanu se dezlănţuie: Rareş Bogdan are discurs fascist la adresa Renatei Weber. Dictaturile aşa încep

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Epoch Times România)

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un atac dur, sâmbătă, via Facebook, la adresa europarlamentarului Rareş Bogdan, după ultima ieşire a liberalului la adresa Avocatului Poporului, Renate Weber.

"Dacă vă întrebaţi de unde apar indivizii ăştia care îşi filmează copiii în timp ce îi umilesc (vezi cazul primarului PNL de la Sângeorz Băi - Bistriţa Năsăud) vă spun eu: din lipsa noastră de reacţie la acest fel de oameni! Pentru că aşa ajung ei la concluzia că li se permite orice. Uitaţi-vă la ultima ieşire a propagandistului Rareş Bogdan! Un atac suburban de o rară violenţă la adresa Avocatului Poporului! Faptul că tăcem, că nu spunem nimic îl va încuraja ca data viitoare să o facă şi mai lată şi, dacă nici atunci nu spunem nimic, următoarea dată o să iasă cu puşca pe stradă să-i lichideze pe cei care nu îi cântă în strună. Şi dacă asta nu-l va satisface suficient va face o lege, împreună cu prietenii din PNL, USR şi UDMR, prin care o să ne interzică pe toţi cei care nu suntem de acord cu ei!", a declarat Tăriceanu.

În viziunea liderului ALDE, discursul deputatului european PNL la adresa Renatei Weber intră la categoria "discurs fascist".

"Genul acesta de discurs fascist nu ar trebui să-şi găsească loc în Parlamentul European şi mă aştept ca măcar colegii lui Rareş Bogdan să se desolidarizeze de atacul lui la adresa lui Renate Weber. Dictaturile aşa încep, prin atacuri la instituţiile democratice, atacuri care nu sunt sancţionate de nimeni. Pentru că 'somnul raţiunii naşte monştri'! Să nu ziceţi că nu v-am spus!", a precizat Tăriceanu.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a lansat un atac extrem de dur, joi, pe pagina sa de Facebook, la adresa Avocatului Poporului, Renate Weber.

"Această nenorocită ordinară, agent de influenţă împotriva Statului Român, numită de Dragnea şi Tăriceanu ca Avocat al Poporului, mizerabila care a BLOCAT aplicarea Legii prin care am tăiat pe 28 ianuarie PENSIILE SPECIALE, prin sesizarea făcută la o Curte Constituţională în care 8 din 9 judecători sunt beneficiari de pensii speciale, continuă ticăloşiilor!!!!", a declarat Rareş Bogdan.

Reacţia deputatului european vine după ce Renate Weber a declarat că posibilitatea constituţională a restrângerii exerciţiului unor drepturi şi libertăţi vizează o perioadă de timp limitată, în timp ce starea de alertă instituită pentru a combate epidemia de Covid-19 continuă să se prelungească "din lună în lună". Detalii aici.