Ţapardel: Competenţa numirii noului comisar european revine Guvernului Dăncilă

Claudia Tapardel
Claudia Tapardel (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul europarlamentar PSD Claudia Ţapardel a declarat, miercuri, la postul RFI, că este de competenţa guvernului demis Dăncilă desemnarea unui nou candidat la postul de comisar european.

Ţapardel consideră că „problema comisarului european ar trebui soluţionată cât mai curând” dar că este nevoie de o „comunicare oficială” în acest sens din partea preşedintei Comisiei Europene.

„Această problemă a comisarului european trebuie soluţionată cât mai curând. Este adevărat că doamna Von der Leyen, preşedinta desemnată a Comisiei Europene, a transmis să se facă noi nominalizări pentru România, dar, din câte înţeleg, nu există o comunicare oficială, pe bază de document transmis Guvernului României, prin care să facă o nouă propunere”, a declarat social-democrata.

Claudia Ţapardel a opinat că ”această competenţă revine Guvernului Dăncilă, pentru că pe de o parte, Constituţia permite acest lucru şi trebuie rezolvată această problemă a comisarului european”. Argumentul adus de aceasta ar fi cazul Austriei sau Italiei, ai căror comisari europeni au fost desemnaţi de către guverne interimare.

„Eu cred că în momentul în care Ursula von der Leyen preşedinta CE va veni cu o comunicare oficială, prin care solicită un nou comisar, primul-ministru al României, doamna Dăncilă, va veni cu un nou nume”, a reiterat Ţapardel.

În privinţa legitimităţii pe care ar mai putea-o avea Guvernul PSD de a propune un al treilea candidat la funcţia de comisar european, dat fiind faptul că două propuneri au fost deja respinse, fostul europarlamentar PSD a afirmat că „legitimitatea nu constă în dreptul de a propune sau nu, ci în legitimitatea persoanei care va fi desemnată”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne