Susţinător al lui Orban: Are capacitatea de a lua peste 80% din delegaţii asumaţi şi 25-40% dintre cei pro-Cîţu

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Deputatul liberal de Iaşi Alexandru Kocsis, unul dintre susţinătorii lui Ludovic Orban, crede că şeful său de partid ar putea să îi ia faţa premierului Florin Cîţu la Congresul din 25 septembrie, dacă reuşeşte să asigure secretul votului, respectiv să blocheze mai ales fotografierea buletinului de vot.

Potrivit liderului PNL, Ludovic Orban are capacitatea de a lua peste 80% din delegaţii asumaţi şi 25-40% dintre cei pro-Cîţu, ceea ce i-ar aduce victoria la alegerile interne care vor decide soarta partidului.

"Nu mă îmbăt cu apă rece. Nu va fi uşor, dar Ludovic Orban va câştiga! Vom opri controlul votului şi vom câştiga!", a transmis Alexandru Kocsis.

Redăm mai jos postarea lui Kocsis:

Am avut cea mai hidoasă campanie, dar mă aştept la un rezultat bun pe 25 septembrie. Un rezultat drept venit după cea mai strâmbă campanie.

Voiam să scriu că s-au confruntat doi candidaţi în această campanie, dar am ales să reformulez pentru că nu ar fi corect. Am avut un candidat, Ludovic Orban, şi un întreg ansamblu de maşinării şi maşinaţii.

Vă daţi seama ce mârlănie din partea acestei #echipedemolatoare, să facă un scop din a bloca candidatura preşedintelui în funcţie prin neobţinerea susţinerii a 10 filiale. Pentru că acesta a fost scopul lor. Să umilească cel mai performant preşedinte al Partidului Naţional Liberal din ultimii 30 de ani. O spun rezultatele, nu eu.

Vă daţi seama ce urâciune? Preşedintele în funcţie, cel alături de care am câştigat atâtea alegeri în ultimii 4 ani, cel care ne-a adus la guvernare într-o coaliţie salubră acceptată de alegătorii de dreapta, cel care a bătut pentru prima dată în 30 de ani PSD-ul în alegeri, să fie umilit în halul ăsta, să nu poată candida pentru un nou mandat pentru că nu s-ar fi găsit 10 preşedinţi de filială care să reziste pe picioarele lor?

Ei bine, nu mai este cazul, s-au găsit mai mult de 10 curajoşi, au fost până la urmă 20 de preşedinţi puternici pe picioare.

Alţii, deşi în primăvară votau cu 7 mâini susţinerea lui Ludovic Orban pentru un nou mandat, au ajuns să miorlăie în faţa primarilor şi a CDJ-urilor, să se roage să nu voteze decât moţiunea lui Florin Cîţu, pentru că aşa s-au angajat ei şi .... ştiţi voi...., ca să fie bine şi să nu fie rău.

Oare câţi dintre cei care au votat împotriva moţiunii lui Ludovic Orban, "Forţa Dreptei", au citit moţiunea lui sau moţiunea lui Florin Cîţu? Vă spun eu, foarte, foarte puţini. Nici preşedinţii aceia care miorlăiau să se voteze doar moţiunea lui Florin Cîţu nu le-au citit pentru că dacă le-ar fi citit le-ar fi fost cu adevărat ruşine de ceea ce fac, de ceea ce le cer oamenilor.

Ca să concluzionez. După îndelungi presiuni de la .... asupra preşedinţilor şi de la preşedinţi către CDJ-uri, cifrele arată cam aşa pentru moţiunea "Forţa Dreptei":

- avem peste 2000 de delegaţi la Congres din filialele PNL care au votat moţiunea Forţa Dreptei: Alba - 146, Arad - 128, Argeş - 103, Bihor - 191, Bistriţa - Năsăud - 98, Braşov - 128, Brăila - 67, Caraş-Severin - 113, Covasna - 22, Dâmboviţa - 111, Giurgiu - 145, Harghita - 19, Iaşi - 147, Tulcea - 82, Vâlcea - 106, Vrancea - 121, Sector 1 - 71, Sector 3 - 73, Sector 5 - 57, Diaspora - 78.

- Ludovic Orban are capacitatea de a lua peste 80% din delegaţii filialelor asumate şi între 25 şi 40% din filialele aşa-zise "pro Cîţu" (să nu ne mintă careva că această campanie a fost vreodată pentru Florin Cîţu, a fost tot timpul împotriva lui Ludovic Orban).

- Dacă vom reuşi să asigurăm secretul votului la Congres, să blocam mai ales fotografierea buletinului de vot, Ludovic Orban va lua un scor zdrobitor. De ce? Pentru că cenzura şi siluirea opţiunilor oamenilor naşte frustrări uriaşe şi furie, iar când roata se întoarce şi oamenii prind curaj, te taxează aspru de tot.

Nu mă îmbăt cu apă rece. Nu va fi uşor, dar Ludovic Orban va câştiga! Vom opri controlul votului şi vom câştiga!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne