SUA loveşte miliţiile iraniene din Irak cu bombe de 250 de kilograme

(Win McNamee / Getty Images)

Două avioane americane F-15 au aruncat şapte bombe de 250 de kilograme, distrugând complet nouă clădiri şi avariind alte două. Rapoartele iniţiale afirmau că o persoană a fost ucisă şi trei rănite.

"Subliniez semnificaţia acestei operaţiuni, că este prima de acest gen în noua administraţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Kirby a transmis că miliţiile susţinute de iranieni au folosit postul de frontieră pentru a face contrabandă cu arme în Irak.

„De fapt, aceste structuri despre care aveam informaţii care ne-au dat încredere că aceste structuri, acest sit, acest complex - toate clădirile aparţineau unui singur complex - erau folosite de aceste grupuri pentru a facilita deplasarea resurselor, materialelor, armamentului în Irak, pentru a efectua atacuri", a spus Kirby.

În urmă cu două săptămâni, afirmă oficialii americani, rachete fabricate în Iran au fost lansate către o bază din Irak, unde sunt staţionate trupele americane. Bombardamentul de joi seară a fost un mesaj către Iran.

"Acesta este un mesaj clar şi neechivoc, pentru oricine din regiune, cu privire la miză, în cazul în care veţi continua să efectuaţi atacuri asupra poporului nostru", a spus Kirby.

Oficialii Departamentului Apărării susţin că atacul a fost intenţionat menit să distrugă complet ţinta, pentru a mări importanţa mesajului către agenţii influenţei iraniene în zonă .

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe