Stelian Ion: Trebuie să lovim grupurile infracţionale acolo unde le doare cel mai tare. Adică la bani!

Stelian Ion - gov.ro
Stelian Ion - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, vineri, la prezentarea bilanţului activităţii DIICOT pe 2020, că trebuie depuse eforturi pentru blocarea fluxurilor de bani şi recuperarea prejudiciilor şi produsului din infracţiuni, adăugând că grupurile infracţionale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare: la bani.

„De asemenea, o foarte bună măsură o reprezintă constituirea structurii de combatere a traficului de persoane, un flagel care s-a extins în ultimii ani şi care trebuie combătut cu toate mijloacele disponibile”, a precizat ministrul.

Potrivit lui Stelian Ion, abordarea cauzelor de trafic de persoane, dar şi de trafic de droguri şi criminalitate informatică trebuie să aibă în vedere şi componenta de spălare a banilor, fiind o continuare firească a activităţii unor grupări criminale care obţin venituri din aceste infracţiuni.

„Recomand ca spălarea banilor să fie prevăzută ca prioritate operaţională, întrucât infractorii români şi grupările din care fac parte, care acţionează în spaţiul european şi nu numai, trimit bani în ţară pentru a fi ‘spălaţi’. Toţi aceşti bani şi bunurile care sunt achiziţionate trebuie să facă obiectul unor măsuri de indisponibilizare şi, ulterior, de confiscare”, a mai transmis ministrul Justiţiei.

Totodată, ministrul Ion le-a mulţumit procurorilor DIICOT pentru eforturile depuse în anul care s-a încheiat şi i-a felicitat pentru rezultatele obţinute, în condiţiile în care activitatea DIICOT şi a unităţilor de parchet, în general, a fost îngreunată şi de pandemia de coronavirus. Nu în ultimul rând, le-a reamintit că vor găsi întotdeauna în Ministerul Justiţiei, cât timp se va afla la conducerea instituţiei, un sprijin onest în încercarea de a construi un mediu mai sigur pentru societatea românească.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne