Stelian Ion: Nu va exista nicio negociere pentru refacerea coaliţiei cât timp Florin Cîţu rămâne premier

Stelian Ion
Stelian Ion (Facebook / Stelian.Ion.USR.PLUS)

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion a declarat, sâmbătă, că, atât timp cât Florin Cîţu va rămâne în funcţia de premier nu va mai exista o coaliţie de guvernare formată din PNL, USR-USR şi UDMR.

„Colegii mei miniştri şi-au dat demisiile din Guvern, am renunţat aşadar la funcţii, am arătat că nu ţinem cu dinţii de scaune, nu vrem să facem figuraţie într-o coaliţie în care programul de guvernare nu este respectat”, a precizat Stelian Ion pe pagina sa de Facebook.

Totodată, fostul ministru este convins că „echipa câştigătoare” a lui Florin Cîţu nu intenţionează să reia discuţiile pentru refacerea coaliţiei, din moment ce i-a demis din funcţie pe secretarii de stat şi prefecţii USR-PLUS.

În continuare, redăm postarea integrală a fostului şef al Justiţiei:

Coaliţia PNL- USR PLUS – UDMR nu mai există în prezent. Şi nu va exista până nu este îndeplinită cerinţa noastră ca Florin Cîţu să nu mai fie premier.

Politicieni din PNL lansează de câteva zile mai multe fumigene pentru a distrage atenţia de la încălcările repetate ale legii şi Constituţiei de către premierul Florin Cîţu, emblema „echipei câştigătoare”.

Sunt minciuni sfruntate.

USR PLUS nu renunţă la solicitarea ca Florin Cîţu să nu mai fie premier. Nu va exista nicio negociere pentru refacerea coaliţiei până când această condiţie nu este respectată.

Colegii mei miniştri şi-au dat demisiile din Guvern, am renunţat aşadar la funcţii, am arătat că nu ţinem cu dinţii de scaune, nu vrem să facem figuraţie într-o coaliţie în care programul de guvernare nu este respectat.

De altfel, „echipa câştigătoare” nici măcar nu intenţionează să reia discuţiile pentru refacerea coaliţiei. Dacă avea intenţia de a relua discuţia, Florin Cîţu nu elibera din funcţie secretarii de stat şi prefecţii USR PLUS.

„Echipa câştigătoare” este mult mai preocupată de refacerea USL, prin parteneriat cu PSD, alianţă care a început deja să funcţioneze în Parlament, când au reuşit împreună să blocheze dezbaterea moţiunii de cenzură.

Moţiunea de cenzură a fost depusă cu respectarea legii, Florin Cîţu este cel care a generat un conflict juridic de natură constituţională, pentru că nu a venit în Parlament să ceară un nou vot de încredere după schimbarea evidentă a compoziţiei Guvernului.

USR PLUS nu are o alianţă cu AUR, este o altă minciună lansată de „echipa câştigătoare” din PNL pentru a ascunde propria alianţă pe care o negociază cu PSD, care să susţină un Guvern minoritar.

PNL are congres în câteva zile şi Florin Cîţu trebuie să intre în alegerile interne din poziţia de premier. Pentru asta s-a aliat cu PSD să blocheze moţiunea de cenzură.

Răgazul pe care i l-a făcut cadou Curtea Constituţională, care va dezbate sesizarea privind un presupus conflict juridic legat de depunerea moţiunii de cenzură după Congresul PNL, va fi folosit cel mai probabil pentru a întări alianţa cu PSD şi a lansa noi minciuni despre USR PLUS.

Remarcile lui Stelian Ion vin în contextul în care conducerea PNL a adoptat, sâmbătă, în unanimitate, rezoluţia privind „menţinerea stabilităţii şi respingerea extremismului politic”, în cadrul căreia liberalii îi invită pe cei de la USR-PLUS „la un dialog direct, nemijlocit, fără precondiţii inacceptabile, pentru a reconstrui încrederea şi a reface majoritatea parlamentară”.

De asemenea, liberalii le cer foştilor săi parteneri de guvernare, care au părăsit Palatul Victoria şi au anunţat că revin doar dacă pleacă premierul Florin Cîţu, să se dezică de AUR, partid alături de care a depus moţiunea de cenzură împotriva Executivului.

PNL a acuzat că AUR este o formaţiune extremistă, xenofobă şi anti-europeană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne