Stelian Ion: Ciucă şi Bode au înviat proiectul anti-proteste al lui Dragnea. Dacă nu ne trezim, vom fi băgaţi în puşcărie

Nicolae Ciucă, Lucian Bode, Rareş Bogdan
Nicolae Ciucă, Lucian Bode, Rareş Bogdan

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion a criticat în termeni duri, miercuri, proiectul de lege promovat de ministrul de Interne, Lucian Bode, şi premierul Nicoale Ciucă privind "incriminarea mai fermă a infracţiunilor cu un puternic impact emoţional".

"Ce n-a reuşit Dragnea în 2017 reuşesc acum Iohannis, Ciucă şi Bode. Se gândesc probabil că totul are o limită şi oamenii ar putea iasă din nou în stradă, la proteste, şi vor să fie pregătiţi. În august 2017, după declanşarea amplelor proteste post OUG 13, Carmen Dan, aghiotanta lui Liviu Dragnea, a încercat modificarea Codului penal, cu scopul clar de a descuraja protestele de stradă", a afirmat Stelian Ion.

Deputatul USR a explicat că Dragnea voia să modifice art. 371 Cod penal referitor la tulburarea ordinii şi liniştii publice, astfel încât tulburarea ordinii publice, inclusiv cea realizată prin atingeri grave aduse demnităţii umane, să fie pedepsită exclusiv cu închisoarea, în cuantum majorat la 5 ani, nu alternativ cu amendă penală, cum era reglementarea în vigoare.

"Mesajul lui Dragnea şi Carmen Dan era clar: sunteţi nervoşi, strigaţi în piaţă Ciuma roşie! sau Hoţii!, intraţi la puşcărie. Dublată de abuzul Jandarmeriei, o astfel de legislaţie nu ar fi făcut altceva decât să descurajeze protestele. Acum, Dr. Bode cu Dr. Nicu s-au gândit să preia tema lui Dragnea şi să o pună în operă plagiind proiectul lui Carmen Dan. De ce? Se tem că, la un moment dat, mizeriile lor vor determina oamenii să iasă din nou în stradă. Chiar dacă acum oamenii sunt preocupaţi de altele, nemulţumirile se adună, iar Ciucă şi Bode, aşii plagiatelor, au luat proiectul lui Dragnea şi l-au depus direct în Parlament, pentru a-l adopta mai repede", a punctat Stelian Ion.

Stelian Ion, nemulţumit de direcţia în care merge ţara

"Într-un regim iliberal ca la carte, în care ministrul Justiţiei ştie dinainte soluţiile instanţei, e sigur de ele, în care justiţia este slăbită din toate încheieturile de politicieni, în care ministrul de Interne, în loc să se ocupe de prinderea infractorilor, se uită prin dosarele penale instrumentate de subordonaţii săi, lansează acţiuni de compromat la adresa jurnaliştilor, ameninţă prin apropiaţii săi politicienii cu dosare penale şi aranjează licitaţii publice pentru prietenii Preşedintelui, în care presa e controlată cu milioane de euro, iar milioanele de euro se varsă în buzunarele găştilor de partid roşii şi galbene în timp ce restul românilor abia mai reuşesc să-şi achite ratele şi facturile, oamenilor trebuie să le iasă din cap ideea că ar putea să-şi verse năduful în stradă, afectând puţin în piaţa publică demnitatea guvernanţilor prin scandări mai colorate.

Suntem pe un drum prost, care se înfundă tot mai mult în autoritarism. Dacă nu ne trezim, vom fi băgaţi în puşcărie în curând doar pentru că nu ne-am închinat zâmbind sfinţilor epoleţi ai Sistemului sau pentru că i s-a părut lui Bode că ne-am uitat urât la el."

Proiectul lui Ciucă şi Bode

Reamintim că ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că, împreună cu premierul Ciucă, a depus la Senat o iniţiativă legislativă de modificare a Codului Penal care va incrimina mai ferm "infracţiunile cu un puternic impact emoţional".

Concret, actul normativ propune majorarea limitelor de pedeapsă cu o treime pentru infracţiuni în forme agravante, precum lovirea, vătămarea corporală, vătămări cauzatoare de moarte, hărţuirea etc. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne