Stelian Ion: Avem decizii cu milioane de euro sechestrate, care rămân în ramă

Stelian Ion
Stelian Ion (Facebook - Stelian Ion)

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, joi seara, la Realitatea PLUS, că are câteva obiective în mandatul său, printre care corectarea legilor justiţiei, modificarea legislaţiei penale, aplicarea legislaţiei pentru confiscarea extinsă etc. Ion a precizat că există decizii în care s-a pus sechestru de milioane de euro, dar care rămân în ramă şi nu sunt puse în executare.

„Doresc corectarea legilor justiţiei, care au fost mutilate. Doresc modificarea legislaţiei penale. Este nevoie să se aplice legislaţia pentru confiscarea extinsă. Avem legislaţie. Până în iunie vrem să venim cu o legislaţie referitoare la confiscarea averilor ilicite. Am discutat despre o instituţie fanion pe care vrem să o întărim. Este vorba de ANABI (Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate). Avem decizii cu milioane de euro sechestrate, care rămân în ramă şi nu sunt puse în executare. Nu am recuperat nici 2% din prejudicii. […] Nu e o scuză pentru a nu se face eforturi mai mari în scopul identificării bunurilor. Trebuie să cunoşti şi legislaţie internaţională, tratate. Nu trebuie să rămânem cu hârtii puse în ramă. […] Ce facem cu banii din prejudicii?”, a declarat Stelian Ion.

Şeful Justiţiei a adăugat că va acorda o importanţă mai mare cauzelor infracţiunilor şi nu consecinţelor lor, astfel încât cei care au comis o infracţiune să fie aduşi „pe calea cea bună”.

„Voi pune accent pe probaţiune. Cei care au comis o infracţiune trebuie aduşi pe calea cea bună. Trebuie să acţionăm pe cauză”, a mai precizat Stelian Ion.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne