"Stau arestată de 50 de zile" - Udrea cere intervenţia lui Predoiu şi-i aminteşte că a pus "cărămizi importante" la temelia carierei sale

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Aflată în spatele gratiilor în Bulgaria, fostul ministru Elena Udrea - care a fugit din ţară pentru a scăpa de condamnarea în dosarul Gala Bute - s-a dezlănţuit la adresa şefului de la Justiţie, Cătălin Predoiu, căruia i-a reproşat că nu o susţine, deşi stă "arestată de 50 de zile într-o ţară europeană pentru că am fost condamnată ilegal".

În acelaşi timp, Udrea i-a transmis lui Predoiu că încă mai area "şansa" să se ridice "ca ministru la nivelul profesionistului în drept care sunteţi" şi i-a recomandat să nu o rateze.

"Ca cineva care a pus câteva cărămizi importante la temelia carierei dumneavostră, îmi permit această sugestie", a subliniat Udrea, care i-a cerut "garanţii" ministrului PNL.

Mesajul transmis de Udrea

"Înţeleg domnule Ministru al Justiţiei că sunteţi preocupat de faptul că unii cetăţeni români, abuzaţi de justiţia pe care o păstoriţi din 2007 (cu mici întreruperi), îşi caută dreptatea în Europa, deci în ţări cu standarde mult mai înalte de justiţie decât România.

Dar despre abuzul care mi se întâmplă mie ce părere aveţi domnule ministru? Cum vi se pare faptul că stau arestată de 50 de zile într-o ţară europeană pentru că am fost condamnată ilegal, întâi de un complet de 3 judecători care nu era specializat şi din care făcea parte Florentina Dragomir, care exercita fără drept funcţia pentru că nu îndeplinea jurământul de credinţă, apoi de un complet de 5 judecători constituit cu încălcarea gravă a legii, iar contestaţia în anulare în care am cerut rejudecarea dosarului tocmai ca urmare a acestei compuneri a completului, mi-a fost respinsă doar mie dintre toate cazurile similare, încălcându-se atât decizia 685/2018 a CCR cât şi decizia CJUE din 21.12.2021?

Dar despre faptul că fetiţa mea de 3 ani nu m-a văzut de aproape 2 luni din cauza acestor abuzuri ale justiţiei dumneavoastră, ce părere aveţi? Aveţi vreo părere? Care este poziţia dvs ca Ministru al Justiţiei faţă de acest caz? Dar faţă de haosul general de la ÎCCJ, unde unii judecători dau decizii când pro când contra curţii constituţionale, chiar şi contra CJUE, iar alţii ar vrea dar nu au curajul să respecte deciziile CCR pentru că se pare că sunt ameninţaţi, unde nu s-a stabilit încă o poziţie coerentă şi unitară faţă de falsul conflict între CCR şi CJUE (în realitate nu există niciun conflict, dar nici asta nu aveţi curajul să tranşaţi)?

Ca membru al CSM, aţi ridicat acest subiect în şedinţele consiliului? Dar despre condamnările neprevăzute de legea penală, ori prescrise, despre faptul că s-a ajuns din cauza laşităţii unor magistraţi şi a slabei calităţi a clasei politice, să se dea pedepse mai mari pentru o eventuală mită de 25 de mii euro, decât pt omor, răpiri, violuri şi tâlharii. De 3 ani justiţia dvs încă nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal, celebrul Dincă, asta nu va preocupă?

Cetăţenii României aparţin Europei, şi aşa cum au dreptul să aleagă o şcoală mai bună, un loc de muncă mai bun, la fel au dreptul să îşi caute dreptatea dacă în ţara lor domneşte haosul în Justiţie, şi sunt abuzaţi de cei care ar trebui să aplice legea în mod corect, iar politicienii ca dvs şi marea majoritate, nici măcar opinii nu reuşiţi să aveţi sau nu îndrăzniţi!

Nu e nevoie să vă străduiţi să mă aduceţi în ţară, dacă dvs că Ministru al Justiţiei îmi garantaţi că în România mi se aplică şi mie aceeaşi lege precum s-a aplicat tuturor celor în situaţia mea, vin singură domnule Predoiu! Dacă nu puteţi garanta unuia, sau mai multor cetăţeni ai ţării din guvernul căruia faceţi parte aplicarea legii, la ce bun să rămâneţi în funcţie?

Domnule Predoiu, încă mai aveţi şansa să va ridicaţi şi ca ministru la nivelul profesionistului în drept care sunteţi! Nu o rataţi! Ca cineva care a pus câteva cărămizi importante la temelia carierei dumneavostră, îmi permit această sugestie."