SpaceX al lui Musk face spectacol pentru iubitorii de stele din Noua Zeelandă

(Clare Rehill / Twitter)

Observatorii de stele din unele zone ale Noii Zeelande au avut parte de o bucurie rară în noaptea de 19 iunie, când un fenomen spectaculos a fost observat pe cerul nopţii. Mai exact, o spirală de ceaţă s-a format deasupra Insulei de Sud şi a fost observată de mulţi cetăţeni entuziasmaţi şi curioşi, relatează NZ Herald.

Mulţi oameni au distribuit pe Twitter şi Facebook fotografii realizate în unele părţi ale Insulei de Sud, inclusiv în Queenstown şi Motueka.

Dar se pare că fenomenul nu a fost unul natural.

Societatea Astronomică din New Plymouth a prezentat o explicaţie cu privire la eveniment, spunând că spirala a fost cel mai probabil cauzată de o descărcare de combustibil de la lansarea unei rachete creată de SpaceX, o companie condusă de Elon Musk.

“Efecte similare au mai fost observate şi înainte, iar Globalstar 2 FM15 al SpaceX, probabil, a trecut deasupra Noii Zeelande în acea perioadă”, a precizat instituţia.

Săptămâna trecută, SpaceX a efectuat cu succes trei lansări de rachete Falcon 9 în perioada 13-19 iunie, transportând în total 55 de sateliţi în spaţiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură