Şoşoacă dă de înţeles c-ar putea candida la preşedinţia ţării. Se plânge că AUR îi cerea bani

Diana Şoşoacă
Diana Şoşoacă (Captura video)

În timp ce conducerea AUR susţine că Şoşoacă a fost dată afară din partid pentru comportamentul ei de "mahalagioaică", de partea ei, senatoarea Diana Iovanovici-Şoşoacă s-a plâns vineri că excluderea i se trage de la faptul că a refuzat să cedeze conducerii formaţiunii o parte din suma forfetară primită de parlamentari. Totodată, Şoşoacă a lăsat să se înţeleagă că ar putea candida la preşedinţia ţării.

„Totul a pornit de la bani pentru că ideologie nu există” a declarat Şoşoacă pentru Europa Liberă.

Potrivit senatoarei, conducerea partidului cerea tuturor parlamentarilor să cedeze o parte din suma forfetară primită lunar, dar ea a refuzat.

"În partid este în acest moment un scandal imens, cei din conducerea AUR cer jumătate din cei 28.000 de lei daţi pentru cheltuielile senatorului”, a afirmat Diana Iovanovici Şoşoacă. Senatoarea a mai susţinut că parlamentarii AUR trebuie să dea 2.000 de lei în fiecare lună către partid pentru donaţiile AUR în scop caritabil.

Eu nu am dat bani. De aici au pornit şi cele mai multe probleme, pentru că am refuzat categoric să dau din acei bani cu care trebuie să întreţin un cabinet, să plătesc consilierii, să cumpăr materiale de birotică”, a precizat senatoarea.

Mai mult, Şoşoacă a mai susţinut că toţi parlamentarii AUR au fost chemaţi la sediu pentru a încheia contracte de leasing cu o „societate din sfera AUR pentru achiziţionarea de autoturisme Logan” şi că toţi membrii AUR care erau din provincie erau obligaţi să locuiască la hotelul lui Marius Lulea, actual preşedinte AUR în acte.

„La acest moment în actele partidului nu apar în conducere nici George Simion, nici Claudiu Târziu, ci domnul Marius Lulea, un domn cu foarte multe afaceri imobiliare, inclusiv acel hotel îi aparţine”, a declarat Diana Iovanovici Şoşoacă.

Totodată, senatoarea a susţinut că a creat "o nouă mişcare" şi că, şi alţi parlamentari i se vor alătura. Totodată, Şoşoacă a lăsat de înţeles că n-ar exclude o candidatură la preşedinţie.

„Deja am creat o nouă mişcare, un nou curent politic, care militează strict pentru adevărul nealterat, un adevăr care a deranjat toate instituţiile statului, toţi corupţii din sistem. E posibil să vină parlamentari şi din alte partide alături de mine. În PNR există democraţie, fiecare acţionează după cum consideră. Cea mai mare parte din AUR sunt susţinătorii mei, ce concurenţă să devin eu? Oamenii sunt cu mine. Dacă voiam să iau puterea în AUR, o luam şi puneam condiţii. Şi eu puteam să obţin funcţii. Poate mă vedeţi în fruntea ţării. Eu voi apărea în continuare ca senator Diana Iovanovici Şoşoacă. Eu sunt eu”, a spus senatoarea, fără a preciza dacă ceilalţi deputaţi din PNR vor pleca din AUR.

Dacă Diana Iovanovici-Şoşoacă ar dori să formeze un grup în Senat are nevoie ca alţi şase colegi din AUR să o urmeze.

Articolul integral poate fi citit aici.