Sorin Cîmpeanu: De miercuri, toţi elevii din Bucureşti ar putea reveni în clase

Sorin-Mihai Cimpeanu - gov.ro
Sorin-Mihai Cimpeanu - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, că cel mai devreme miercuri, toţi elevii ar putea reveni în clase, în contextul în care se va confirma trendul descendent al ratei de infectare în Capitală.

"Nu ar fi raţional ca la nivelul CMBSU să se convoace o şedinţă în această noapte pentru a se anunţa o schimbare de mâine dimineaţă. Sunt convins că la nivelul municipiului Bucureşti, Consiliul pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi al Direcţiei de Sănătate Publică vor organiza o şedinţă în cursul zilei de mâine. Sperăm să avem şi mâine o confirmare a trendului descendent al ratei de infectare în Bucureşti. În acest fel, elevii ar putea să revină la şcoală. E vorba de elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a din Bucureşti ar putea să revină la şcoală începând de miercuri cel mai devreme. Practic, în acest context, văd posibil ca, de miercuri, să se meargă la şcoală în Bucureşti, fără diferenţiere în funcţie de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă", a afirmat Cîmpeanu.

Totodată, oficialul a mai informat că elevii care prezintă “orice simptome specifice, care prezintă vulnerabilităţi medicale sau alte motive întemeiate, vor trebui să aibă asigurat accesul la procesul de învăţământ în sistem online”.

"Această modificare a Ordinului comun creează cadrul ca să se poată reveni la şcoală nu neapărat raportându-ne la ziua de vineri din săptămâna precedentă", a mai precizat ministrul.

Declaraţiile integrale în materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne