Solicitările PMP de renumărare a voturilor, respinse: E lesne de înţeles de ce partidele au votat împotrivă

Eugen Tomac
Eugen Tomac (Epoch Times România)

Partidul Mişcarea Populară, care nu a reuşit să intre în Parlament, a anunţat, vineri, că solicitările sale pentru renumărarea voturilor la alegerile de duminică au fost respinse. În plus, PMP a mai susţinut că partidele care s-au opus renumărării au făcut-o din cauză că existau şanse ca rezultatul final să fie diferit.

“Ieri [joi – n.r.] a avut loc şedinţa Biroului Electoral Central în care au fost discutate şi solicitările de renumărare făcute de Partidul Mişcarea Populară. Pentru o informare corectă, solicitările noastre au fost respinse. Le mulţumim magistraţilor din Biroul Electoral Central care au susţinut demersurile noastre, în schimb partidele politice s-au opus.

Este lesne de înţeles de ce partidele, fie ele de dreapta sau de stânga, au votat împotriva solicitărilor PMP. Avem convingerea că dacă erau aprobate solicitările noastre, existau şanse ca rezultatul final să fie diferit”, se arată în comunicatul PMP, postat pe pagina sa oficială de Facebook.

Reamintim că în urmă cu câteva zile Cătălin Avrămescu, candidat PMP Diaspora la Senat, a declarat faptul că suspectează o posibilă fraudă la numărarea voturilor obţinute de partidul condus de Eugen Tomac, adăugând că organizaţiile PMP au depus peste 1.000 de contestaţii.

“Scorul PMP în Diaspora, unde am fost pe locul 1 al listei pentru Senat, a fost 8,61 la sută. Eu nu înţeleg aritmetica Biroului Electoral Central. După închiderea secţiilor şi numărarea celor mai multe voturi din ţară PMP avea 4,6. A durat câteva ore să fie numărate 98 la sută din voturi. Durează 3 zile să numere restul de 2 la sută? Iar scorul abia creşte, cu toate că ultimele secţii, logic, sunt chiar cele din Diaspora?

Sunt multe secţii unde PMP nu are nici un vot. Deşi a avut membri în comisiile de acolo, care votează în secţie. Am cerut elucidarea acestui mister. Cererile noastre de renumărare măcar în aceste secţii au fost refuzate până acum. Mai sunt şi cele 11.000 de voturi prin corespondenţă care nu ies la socoteală. Nu vreau să speculez. Dar suspectez că este tentant, pentru partidele care nu au obţinut procentele aşteptate, să se servească cu procentele votanţilor PMP. Acestora din urmă le mulţumesc pentru susţinere”, afirma Avramescu la acea vreme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne