Şoferiţa din Buzău care a lovit intenţionat un poliţist pe motocicletă, condamnată la aproape 10 ani de închisoare

Imagini din momentul accidentului
Imagini din momentul accidentului (Youtube - screenshot)

Buzoianca în vârstă de 33 de ani, care anul trecut a lovit intenţionat cu maşina un poliţist ce o urmărea pe motocicletă, a fost condamnată de instanţa de fond la peste 9 ani de închisoare cu executare şi la plata a 200.000 de lei despăgubiri civile pentru daune morale, informează Ziare.com.

De profesie psiholog, Anda Vlădescu a fost arestată preventiv în data de 20 august anul trecut, după ce în după-amiaza zilei de 19 august femeia intrase intenţionat cu maşina, la volanul căreia se afla, în motocicleta unui poliţist. În urma incidentului, motocicleta poliţistului a explodat, iar acesta a fost rănit.

Poliţistul încercase să o oprească pe femeie după ce aceasta trecuse „pe roşu” la semafor, dar şoferiţa nu doar că nu a răspuns solicitării agentului rutier dar, aşa cum s-ar deduce din imaginile surprinse de o cameră de supraveghere, femeia l-a lovit intenţionat pe cel care o urmărea. După impact, motocicleta s-a izbit de un taxi care apoi a luat foc, poliţistul fiind aruncat câţiva metri pe şosea. Agentul, în vârstă de 29 de ani, s-a ridicat singur în picioare, fiind protejat de echipamentul de protecţie. Deşi nu a suferit răni grave, ulterior a fost preluat de o ambulanţă şi dus la spital. Şoferiţa a fost oprită ulterior, de un alt echipaj de poliţie, într-o benzinărie.

La vremea respectivă, Vlădescu şi-a recunoscut fapta, respectiv că a produs în mod intenţionat accidentul fără să dorească „suprimarea vieţii lucrătorului de poliţie“, dar a contestat măsura arestării. Ea a cerut să fie plasată în arest la domiciliu, întrucât se simte rău şi ar dori să rămână acasă la Buzău sub supravegherea rudelor sale. Instanţa nu a acceptat însă scuzele femeii, considerând că Anda Vlădescu a acţionat în mod intenţionat şi cu violenţă.

Acum, pentru fapta săvârşită, judecătorii i-au dat o pedeapsă de 9 ani şi 6 luni de închisoare şi va trebui să-i plătească daune poliţistului.

„În baza art. 257 alin. 1 şi 4 C.pen., cu referire la art. 32, alin. 1 C.pen., raportat la 188 alin. 1 şi 2 C.pen. condamnă inculpata VLĂDESCU Anda Ioana la pedeapsa de 9 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj calificat la data de 19.08.2020, în dauna victimei POPA Adrian Dumitru. Obligă inculpata să plătească părţii civile Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău suma de 83807,78 lei cu titlu de despăgubiri civile pentru daune materiale. În baza art.19 C.pr.pen. raportat la art.1349, art.1357 C.civ., obligă inculpata să plătească părţii civile Popa Adrian Dumitru suma de 200.000 lei cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale", se arată în sentinţa magistraţilor de la Tribunalul Buzău.

Sentinţa Tribunalului Buzău nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.