Situaţie dramatică la Suceava: Aproape o treime dintre poliţiştii dornici să devină ofiţeri, declaraţi inapţi la psihologic

(Facebook)

Aproximativ o treime dintre agenţii de poliţie din Suceava care s-au înscris la concursurile pentru trecerea în rândul ofiţerilor, ce se desfăşoară în această perioadă, au căzut examenul psihologic şi, prin urmare, şansa de a merge mai departe în procedura de examinare. O parte dintre cei 60 de agenţi de poliţie picaţi la psihologic au transmis o reclamaţie scrisă conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române, în care au explicat că nu au fost respectate regulile privind întocmirea şi alegerea subiectelor de testare şi au cerut o analizare a acestora, relatează Monitorul de Suceava.

“În calitate de agenţi de poliţie din cadrul IPJ Suceava, cu ocazia evaluării psihologice desfăşurate în vederea susţinerii examenului de trecere în corpul ofiţerilor de poliţie, în perioada 6-13 ianuarie 2021, am fost declaraţi inapţi şi arătăm că nu au fost respectate regulile stabilite la întocmirea şi alegerea subiectelor pentru testare.

În acest sens, subiectele alese au fost de un nivel de dificultate mult mai ridicat faţă de cele susţinute de alte IPJ din ţară, drept urmare la IPJ Suceava au fost declaraţi inapţi 60 de lucrători, din 212 persoane testate. Prin comparaţie, în urma verificării situaţiei cu rezultatele obţinute la nivel naţional, în 30 de judeţe a fost un total de 62 de candidaţi declaraţi inapţi, din peste 3.000 de persoane testate”, se arată în textul sesizării.

De asemenea, poliţiştii care au semnalat situaţia au prezentat situaţia examinărilor din fiecare judeţ, precizând că unele judeţe au cel mult 3-4 candidaţi care nu au trecut examenul psihologic, în timp ce în multe cazuri, dintre toţi candidaţii de la un inspectorat de poliţie judeţean, nimeni nu a fost respins.

Poliţiştii nemulţumiţi, care se plâng acum pe la toate forurile, sunt de părere că cele două examinatoare psiholog ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi-ar fi bătut joc de munca lor.