Simona Halep, declaraţii după prima victorie a sezonului (Adelaide Internaţional)

'Sunt mulţumită de jocul făcut azi şi sunt sigură că următorul meci va fi mai dificil. E bine să ai parte de meciuri grele, deoarece ai nevoie de ele la început de sezon, pentru a te obişnui cu presiunea şi tensiunea' - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Adelaide International/facebook)

Simona Halep (28 ani, 4 WTA) a început perfect noul sezon competiţional cu o victorie la turneul WTA Premier “Adelaide International”.

Fosta lideră mondială care a avut bye în primul tur al circuitului australian - cu premii în valoare de 1.434.900 de dolari - a dispus de jucătoarea ţării gazdă Ajla Tomljanovici (locul 52 WTA), beneficiara unui wild card, cu scorul de 6-4, 7-5, după o oră şi 36 de minute de joc efectiv.

''Sunt mulţumită de jocul făcut azi şi sunt sigură că următorul meci va fi mai dificil. E bine să ai parte de meciuri grele, deoarece ai nevoie de ele la început de sezon, pentru a te obişnui cu presiunea şi tensiunea. M-am mişcat destul de bine, am stat bine pe picioare şi am putut răspunde foarte bine la mingile lovite tare de ea (Tomljanovic). A fost un pic greu, pentru că a fost primul meci al anului, şi chiar dacă te antrenezi săptămâni la rând nu e la fel ca un meci oficial. Mai am nevoie de timp. Am nevoie de meciuri pentru a mă simţi mai bine, dar sunt în regulă'', a declarat Simona Halep potrivit site-ului WTA.

Reprezentanta noastră a menţionat totodată că va dona 2.000 de dolari pentru victimele incendiilor din Australia: ''După o mică discuţie (de fapt una lungă) cu echipa mea, sunt bucuroasă să anunţ că donez 2.000 de dolari pentru victimele incendiilor.''.

Cu cele 100 de puncte WTA acumulate în urma acestui succes, Halep va reveni după doar o săptămână pe locul 3 WTA. În sferturile de finală ea o va întâlni pe belarusa Arina Sabalenka, care a învins-o pe americanca Bernarda Pera, cu scorul de 7-6(4), 6-2.