Simion anunţă intrarea AUR în familia politică europeană a conservatorilor şi reformiştilor de centru-dreapta

George Simion (st) şi Radoslaw Fogiel
George Simion (st) şi Radoslaw Fogiel (facebook.com/george.simion.unire)

Co-preşedintele AUR, George Simion, a anunţat, vineri, partidul se afiliază la familia politică europeană a conservatorilor şi reformiştilor, de orientare centru-dreapta, din care fac parte şi conservatorii polonezi, italieni, spanioli şi britanici. Unele dintre temele discutate de Simion în timpul vizitelor de lucru efectuate în Bruxelles şi Varşovia au inclus şi instituirea unui paşaport de vaccinare sau cenzura practicată de Big Tech.

„Pentru o Europa a naţiunilor! Copreşedintele AUR George Simion a efectuat vizite de lucru în Polonia şi Belgia. Miercuri, la Varşovia, parlamentarul a avut întrevederi cu reprezentanţi ai partidelor de guvernare conservatoare, PiS (Partidul Lege şi Justiţie) şi Partidul Solidaritatea Poloneză. Discuţiile cu conservatorii polonezi au vizat situaţia companiilor de stat strategice, dar şi proiectul de lege împotriva cenzurării internetului”, se arată într-un comunicat postat de AUR pe pagina sa oficială de Internet.

La rândul său, Simion a precizat că polonezii, prin partidele de guvernare conservatoare dar şi prin istoria comună pe care o au cu românii, prin interesele actuale pe care le au în regiune şi prin „viitorul pe care ni-l dorim să fie comun, trebuie să fie aliaţii strategici ai României în zonă”.

În timpul vizitei din Varşovia, Simion s-a întâlnit cu deputatul Janusz Kowalski, secretar de stat în Ministerul Activelor Statului, precum şi cu deputatul Radoslaw Fogiel, consilier al liderului PiS, Jarosław Kaczynski, şi responsabilul de relaţiile internaţionale al partidului care guvernează Polonia.

„Joi, la Bruxelles, liderul AUR a avut o serie de întrevederi cu europarlamentari conservatori, cu care a abordat subiectul pachetului de mobilitate care afectează transportatorii români, al Pactului Verde european (Green Deal) care va vulnerabiliza sistemul naţional energetic inclusiv prin închiderea termocentralelor, dar şi teme de actualitate ca instituirea unui paşaport de vaccinare sau cenzura practicată de Big Tech (Facebook, Twitter, youtube)”, se mai arată în comunicatul Alianţei pentru Unirea Românilor.

AUR, o formaţiune catalogată de majoritatea analiştilor drept extremistă, a venit ca o undă de şoc pe scena politică din România şi s-a “remarcat” atât prin voci gălăgioase ca ale senatoarei Diana Şoşoacă împotriva măsurilor instituite de autorităţi în lupta anti-Covid cât şi prin personaje care au avut legătură cu intervenţiile brutale ale regimului comunist dictatorial contra protestatarilor din Decembrie 1989, şi anume Francisc Tobă şi Nicolae Roman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne