Şercan, şocată de atitudinea unei funcţionare de la Transporturi. Ce a păţit când a sunat să afle o informaţie banală

Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Jurnalista Emilia Şercan a relatat luni, pe pagina sa de socializare, experienţa pe care a avut-o atunci când a sunat la Biroul de Presă al Ministerului Transporturilor pentru a afla cine este purtătorul de cuvânt al instituţiei.

"Cum să îţi pierzi minţile de luni dimineaţă, fără efort. Mic îndrumar, că poate mai vrea cineva şi nu ştie cum. Sun la Biroul de Presă al Ministerului Transporturilor ca să întreb cine e purtătorul de cuvânt al instituţiei pentru că această informaţie nu este pe site. Îmi răspunde o doamnă, care se prezintă Anişoara Niculae, care îmi spune să fac o cerere SCRISĂ pe Legea 544/2001 ca să mi se răspundă în SCRIS cine e purtătorul de cuvânt de la Ministerul Transporturilor", a povestit Emilia Şercan.

În acel moment, jurnalista i-a spus doamnei respective că îi cere verbal să îi spună cine este purtătorul de cuvânt al instituţiei în baza art. 8 alin. 5, care spune că informaţiile de interes public solicitate verbal de către presă vor fi comunicate, de regulă, imediat sau în cel mult 24 de ore.

"Neclintită îmi spune să trimit cerere scrisă. I-am spus că nu închid telefonul până nu îmi spune verbal cine e purtător de cuvânt. L-a închis ea, cu seninătate, spunându-mi că are treabă. Probabil nu mai face faţă cu timpul ca să răspundă în scris la solicitările scrise de la presă despre cine e purtătorul de cuvânt! Cică transparenţă şi bună guvernare şi oameni noi!", a adăugat Emilia Şercan.

Ulterior, jurnalista a aflat că, de fapt, Ministerul Transporturilor nici măcar nu are purtător de cuvânt.

"LATER EDIT: Lucrurile sunt şi mai palpitante la Transporturi: nu există purtător de cuvânt, însă, na, erau tare greu de spus aşa ceva, trebuia musai să fie scris. Mulţumesc mult celor care m-au ajutat cu informaţii!", a afirmat Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne