Şercan loveşte din nou: Procurorul CSM Codruţ Olaru, plagiator dovedit. Palmă şi pentru Tudorel Toader

Emilia Sercan
Emilia Sercan (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Procurorul Codruţ Olaru, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, organismul suprem din justiţie, este un plagiator dovedit. Anunţul a fost făcut de jurnalista Emilia Şercan, cea care a realizat investigaţia în acest caz.

"Un alt doctor este lăsat de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) fără preţiosul titlu ştiinţific - procurorul CSM Codruţ Olaru, care a fost coordonat de profesorul, avocatul, notarul, procurorul comunist, judecătorul CCR, membrul comisiei de la Veneţia, ministrul justiţiei şi rectorul (oi fi uitat ceva?) Tudorel Toader. Olaru a primit un verdict de plagiat în aprilie 2020, deşi comisia de atunci a constatat că 26 de pagini din teză sunt plagiate", a declarat Emilia Şercan.

Potrivit jurnalistei, aceeaşi comisie nu a analizat alte circa 40 de pagini, pentru că altfel nu mai putea să propună şi să obţină păstrarea titlului.

"Pentru acele pagini neverificate a fost depusă o nouă sesizare, iar CNATDCU a stabilit joia trecută că teza lui Olaru este plagiată 'grosier' şi a decis retragerea titlului de doctor în drept. La precedenta sesizare, verdictul CNATDCU a fost blocat cu ajutorul lui Tudorel Toader timp de un an şi opt luni. Acum, în disperare de cauză, Olaru a deschis un proces în instanţă prin care a încercat blocarea deciziei după ce o comisie de lucru a constatat că teza e plagiată, dar înainte de pronunţarea Consiliului General al CNATDCU. PS 1. My personal best a ajuns la 15 titluri retrase", a afirmat Emilia Şercan.

În final, jurnalista a trimis o săgeată către fostul ministru Tudorel Toader: "PS2. Această postare nu se va şterge niciodată."

Pentru a citi investigaţia jurnalistei din PressOne intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne