Şercan: Iohannis transmite că victima trebuie să aibă răbdare, infractorii pot sta liniştiţi, justiţia nu e cazul să se grăbească

Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Jurnalista Emilia Şercan a transmis, miercuri, că reacţia preşedintelui Klaus Iohannis când a fost întrebat despre acţiunea de kompromat la adresa sa "e mai scandaloasă şi îngrijorătoare decât pare la prima vedere".

În opinia jurnalistei care a dezvăluit plagiatul premierului Nicoale Ciucă, mesajul pe care îl transmite Iohannis de la nivelul celei mai înalte funcţii în acest stat este:

(1) victima trebuie să aibă răbdare;

(2) infractorii pot sta liniştiţi;

(3) justiţia nu e cazul să se grăbească.

Iată declaraţia preşedintelui dată la întrebarea lui Dan-Alexandru Duca, redactor-şef la Libertatea: "Câteodată durează luni sau ani până când, într-o speţă, avem claritatea şi toate răspunsurile, însă trebuie să avem răbdare ca autorităţile competente să-şi facă treaba, dacă cineva a greşit mie mi se pare absolut corect să fie tras la răspundere şi să plătească".

Emilia Şercan a argumentat cu "exemple clare" de ce declaraţia preşedintelui acestei ţări "este revoltătoare pentru orice victimă, cu atât mai mult pentru o victimă a autorităţilor, a Sistemului".

Jurnalista a explicat că nu poate să aibă răbdare în următoarele circumstanţe:

1. Ancheta în cazul meu a început efectiv abia după data de 4 aprilie 2022, când am denunţat cazul de kompromat orchestrat de autorităţile statului român. Până atunci dosarul a fost plimbat între poliţie şi parchete.

2. Infracţiunile s-au produs electronic, iar rapiditatea cu care sunt colectate probele fac diferenţa. În acest caz, nici acum nu s-au cerut probe esenţiale şi nu s-au făcut demersuri esenţiale care să ducă la identificarea celui care a scurs proba din Poliţia Română.

3. Doi mahări din Poliţia Română au primit proba scursă pe site-ul unui infractor condamnat definitiv şi irevocabil la 12, respectiv 23 de minute după ce eu i-am dat-o unei subcomisare de la Serviciul de Investigaţii Criminale, iar de la unul dintre cei doi a ajuns la alţi 5 mahări. După patru ore proba era publicată pe site-ul infractorului pe care statul român nu îl deranjează, deşi e condamnat definitiv şi irevocabil.

4. Deşi un mahăr din Poliţia Română a declarat în faţa procurorului că a trimis poza către alţi 5 mahări, procurorul NU s-a obosit să îl întrebe numele acestora pentru a-i identifica exact după nume şi prenume. Deşi am cerut identificarea acestora de două luni, procurorul nu a făcut-o încă, pentru că trebuie să avem răbdare potrivit preşedintelui ţării, nu?

5. Procurorul nu a cerut percheziţionarea telefoanelor celor 7 mahări, dar a cerut percheziţionarea telefonului meu!

"Astea sunt, pe fooooarte scurt, circumstanţele în care preşedintele ţării îmi transmite mie să am răbdare, justiţie că nu e cazul să se grăbească, nu că justiţia se grăbea cumva, iar infractorilor să stea liniştiţi! Dacă mizează cineva că voi tăcea din gură, ei bine, domnilor, vă înşelaţi!", a conchis Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne