Senator USR, după decizia CCR în cazul Cataramă: Bătaie de joc să vezi deştepţi care fentează regulile

Florina Presadă
Florina Presadă (Epoch Times România)

Senatorul USR Florina Preşadă a reacţionat, luni, după ce Curtea Constituţională a decis că Viorel Cataramă trebuie acceptat în cursa pentru preşedinţia României, deşi Biroul Electoral Central îi anulase în jur de 90.000 de semnături pe motiv că ar fi false.

“Câţi dintre dumneavoastră l-aţi văzut pe domnul Cataramă în stradă alături de echipa dumnealui strângând semnături? După ce BEC i-a anulat ieri circa 90 000 de semnături pentru că semănau între ele şi există suspiciunea că sunt fraudate, astăzi judecătorii CCR au admis contestaţia domnului Cataramă, astfel că vom avea un nou nume pe buletinul de vot la alegerile prezidenţiale. Numărul imens de semnături este o bătaie de joc pentru o democraţie. Dar şi mai mare bătaie de joc e când vezi nişte băieţi şi fete deştepte care fentează regulile de 30 de ani. Iubeşte România cu ochii deschişi!”, a scris Preşadă pe Facebook.

Reamintim că, luni, Curtea Constituţională i-a dat undă verde, lui Viorel Cataramă să candideze la alegerile prezidenţiale, anulând decizia Biroului Electoral Central, care respinsese iniţial înscrierea omului de afaceri în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Biroul Electoral Central respinsese, sâmbătă, înregistrarea candidaturii lui Viorel Cataramă, preşedinte al formaţiunii Dreapta Liberală, după ce peste 94.000 au fost anulate. Potrivit BEC, semnăturile prezentau elemente de similitudine evidente. În replică, omul de afaceri a susţinut că aprecierile BEC sunt nelegale şi subiective, astfel că a contestat decizia la CCR.

Merită menţionat că problema fundamentală care stă în spatele acestei situaţii e că legea nu oferă BEC competenţa să stabilească dacă semnăturile sunt false. Practic instituţia se ocupă doar să constate dacă listele de semnături sunt în original şi dacă includ menţiunile obligatorii.