Senatoare USR va cere partidului retragerea sprijinului pentru Guvernul Orban dacă acesta nu ia o serie de măsuri

Raluca Florentina Presada
Raluca Florentina Presada (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Senatorul USR Florina Presadă a anunţat că va cere conducerii partidului din care face parte retragerea sprijinului pentru Guvernul Orban dacă acesta nu anunţă săptămâna aceasta măsuri pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi şi eliminarea pensiilor speciale pentru edili.

"Am să propun Comitetului Politic al USR retragerea sprijinului acordat Guvernului PNL Orban dacă acesta, în săptămâna care vine (săptămâna aceasta n.r.), nu anunţă o măsură clară de revenire la alegerea primarilor în două tururi şi ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea pensiilor speciale pentru primari din Codul Administrativ.

Avem un acord cu PNL iar pe aceste două chestiuni nu am văzut nimic concret până acum. Timpul trece, iar în curând va fi prea târziu: pensiile speciale pentru primari intră în vigoare de la 1 ianuarie 2020, iar comunităţile locale au nevoie de primari aleşi în două tururi, nu de baroni locali.

Iubeşte România cu ochii deschişi!", a scris, duminică, pe Facebook, Presadă.

Referitor la alegeri locale în două tururi, reamintim că în urmă cu o săptămână vicepremierul Raluca Turcan a declarat că guvernul va lua măsuri în cazul în care proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin nu va trece în Parlament.

Referitor la pensiile speciale, abrogarea lor a intrat ca proiect de lege (două de fapt, unul USR şi unul PNL) în comisia de muncă a Senatului. Dezbaterile au fost amânate de PSD până în februarie.