Şefa Institutului "Marius Nasta" susţine că masca va fi necesară şi după vaccinare

Beatrice Mahler
Beatrice Mahler (Facebook/beatrice.mahler.75)

Managerul Institutului "Marius Nasta" din Capitală, Beatrice Mahler, a declarat, la Digi 24, că, în condiţiile în care încă nu se ştie cum reacţionează imunitatea noastră la agresiunea virală, este bine să purtăm masca de protecţie chiar şi după vaccinarea anti-Covid.

“Deocamdată, suntem la un nivel de transmitere comunitar ridicat, iar pe de altă parte există o fereastră de timp pentru care nu există suficiente studii în spate, fereastra de timp de la care virusul intră în corp şi momentul în care imunitatea noastră reuşeşte să răspundă.

Nu se ştie dacă în acea fereastră virusul nu reuşeşte să se multiplice, astfel încât persoana care contractează virusul să fie o sursă de infectare. Până vom avea răspuns la această întrebare e bine să purtăm mască”, a precizat medicul.

De asemenea, Mahler şi-a exprimat convingerea că în 2021 vom primi multe răspunsuri legate de modul în care răspunde şi reacţionează imunitatea noastră la agresiunea virală, în contact cu un nou virus.

“Sunt cercetări în desfăşurare şi acest lucru cu siguranţă va fi util pentru modul în care noi va trebui să ne organizăm viaţă în viitor”, a conchis managerul Institutului ‘Marius Nasta’ din Capitală.

Acelaşi lucru a transmis şi medicul Adrian Streinu Cercel a susţinut duminică, după ce i s-a administrat a doua doză de vaccin anti-Covid, că masca trebuie să rămână obligatorie chiar şi după vaccinare.

“Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul şi să îl dăm celor care nu sunt imunizaţi”, a explicat preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat.