Secretul civilizatiilor subterane (II)
Continuare
Studiile efectuate de catre specialistii NASA, impreuna cu oameni de stiinta francezi, rusi si sud-americani au descoperit orase subterane, precum si o vasta retea de tuneluri subterane si galerii cu lungime de zeci si chiar mii de kilometri in Altai, Ural, regiunea Permsc, Tian-Shan, Sahara si America de Sud.
Acum vom trece in Europa de Vest, in special la frontiera dintre Slovenia si Polonia, in muntii Tatra Beskidi. Aici se afla muntele Babia, cu inaltimea 1725 m. Din timpuri stravechi locuitorii din zonele inconjuratoare au traditii care vorbesc despre secretele acestui munte.
Dupa cum a povestit Vincent, unul dintre cei care locuiesc in zona, pe muntele Babia la o altitudine de aproximativ 600 m, exista o intrare mare intr-un tunel. Tunelul, de sectiune ovala, este lat si suficient de inalt pentru a acomoda un intreg tren modern.
Neteda si lucioasa, suprafata peretilor si a podelei pare acoperita cu sticla, iar inauntru este uscat — lucru rar intalnit in pesteri si tuneluri „naturale”.
Tunelul, inclinat, da intr-un hol spatios, de o forma similara cu cea a unui butoi mare. Din acest hol incep cateva tuneluri care duc in directii diferite. Unle dintre ele sunt de sectiune transversala triunghiulara, altele rotunda. Tatal lui Vincent sustine ca prin tuneluri este posibil sa ajungi in diferite tari si chiar pe continente diferite.
In 1963, in orasul Derikuiu din Turcia a fost descoperit un oras subteran cu mai multe niveluri, care se extinde in subteran pe zeci de kilometri. Camerele sale numeroase si galeriile comunica intre ele prin treceri.
Arhitectii antici au echipat acest adevarat imperiu subteran cu un sistem de sustinere a vietii de o perfectiune uimitoare. Totul este gandit in detaliu: adapostul pentru animale, depozitele de alimente, camerele pentru gatit si mancat, cele pentru dormit, pentru intalniri... Cu toate acestea, nu au fost uitate templele religioase si scolile. Dispozitivele de blocare existente permit cu usurinta montarea de usi de granit la intrarile in pesteri. Iar sistemul de ventilatie, care asigura aer proaspat in galerii, continua sa functioneze fara probleme chiar si azi!
Aici se gasesc relicve care apartin hetilor, un regat aparut in secolul 17 i.Hr., dar care a disparut in secolul 7 i.Hr. Este necunoscut pana azi motivul pentru care populatia acestui regat s-a retras in pesteri, insa civilizatia subterana dezvoltata a hetilor a fost capabila sa asigure supravietuirea aproximaativ o mie de ani.
In Turcia, in apropiere de satul Kaimakli, in Ucraina, in Tripoli si in alte locuri de pe Pamant, arheologii fac sapaturi cautand orase antice subterane.
Multi oameni de stiinta si cercetatori din diferite tari inclina sa creada ca pe Pamant exista un sistem global de utilitati subterane, situate la o adancime variind de la cativa zeci de metri la cativa kilometri, format din sute sau mii de kilometri de tuneluri, prevazut cu statii de legatura, mici asezari si orase mari - avand sisteme avansate pentru asiurarea vietii.
In plus, potrivit oamenilor de stiinta, aceste informatii (acest articol mentionand doar o mica parte din ele) sugereaza ca pe Pamant a existat, sau au existat, civilizatii cu o tehnologie net superioara celei moderne.