Se încing spiritele în PMP. Acuzată că încearcă să preia puterea abuziv, "Gruparea Tomac" vine cu explicaţii

Eugen Tomac
Eugen Tomac (Epoch Times România)

La puţin timp după ce preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a anunţat că i-a fost blocat accesul la pagina oficială de Facebook a partidului şi a acuzat “gruparea Tomac” că încearcă să preia conducerea PMP în mod “abuziv”, pe platforma de socializare a apărut o postare a “puciştilor”. Semnatarii ei îl acuză pe Diaconescu că lansează “neadevăruri” în spaţiul public privind caracterul “nestatutar” al şedinţei din 12 ianuarie.

“Pentru o corectă informare, toate convocările partidului s-au făcut pe grupul oficial de comunicare al PMP de pe Whatsapp şi pe e-mail. În consecinţă, pentru că domnul Cristian Diaconescu nu a dorit convocarea unei şedinţe a Colegiului Naţional PMP de mai bine 2 luni, 34 de membri ai Colegiului Naţional am convocat, prin aceleaşi mijloace, respectând prevederile statutare, un Colegiul Naţional pe 12 ianuarie. Convocarea a fost transmisă pe grupul de comunicare oficial de pe Whatsapp. Replica domnului Diaconescu a fost anunţată, la câteva minute, pe acelaşi grup oficial de comunicare al partidului, imediat după ce a fost trimis mesajul de convocare.

Toate aceste trimiteri în spaţiul public referitoare la modul nestatutar în care ar fi fost convocată şedinţa sunt neadevăruri. Conform Statutului PMP, articolul 134, Colegiul Naţional al PMP se poate întruni la convocarea unei treimi din numărul membrilor săi. Redăm prevederea statutară: ‘Art.134 Colegiul se întruneşte lunar sau ori de câte ori este nevoie la convocarea preşedintelui Partidului, la solicitarea Consiliului Executiv Naţional sau a cel puţin o treime din numărul membrilor săi’”, au scris cei din “gruparea Tomac” pe pagina oficială a PMP.

Context

Luni dimineaţa, preşedinţele PMP, Cristian Diaconescu, a acuzat că Eugen Tomac, fostul şef al partidului, i-ar fi blocat accesul pe pagina oficială de Facebook a formaţiunii politice. Totodată, Diaconescu afirma că Tomac, după ce ar fi încercat la 12 ianuarie să “preia conducerea partidului”, acum încearcă să blocheze o şedinţă a CEN a PMP convocată statutar, în cadrul căreia va fi pusă în dezbatere şi propuse măsuri privind acţiunea “abuzivă” a fostului şef.

Diaconescu a mai anunţat că cel mai târziu marţi dimineaţă, încălcările grave statutare şi legale în legătură cu adunarea din 12 ianuarie vor face obiectul unor acţiuni în instanţă.

Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară s-a întrunit, la 12 ianuarie, cu prezenţa a 46 de lideri din 69 şi a hotărât convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie pentru alegerea unei noi conduceri naţionale, cu procedură de vot online. Demersul vine la nici un an de când Cristian Diaconescu a fost ales preşedinte al PMP.

"Această mişcare a Colegiului Naţional este ilegală şi nestatutară şi aparţine unui grup care îşi doreşte ca PMP să fuzioneze cu PNL", a acuzat Cristian Diaconescu. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne