„Se încearcă anihilarea partidului ALDE” - Tăriceanu anunţă grup mixt în Parlament cu Pro România

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, miercuri, că partidul său va face un grup mixt cu cei de la Pro România, în contextul în care propriul său grup parlamentar a fost dizolvat la Camera Deputaţilor, după demisia a cinci dintre parlamentarii formaţiunii. Liderul ALDE a explicat că, în urma celor cinci demisii înregistrate, partidul său s-a găsit în situaţia în care „grupul nu mai poate funcţiona” întrucât nu se mai respectă numărul de 10 parlamentari.

”Soluţia de perspectivă este de a funcţiona într-un grup mixt, în mod similar cu ceea ce se întâmpla şi la Senat. Am discutat cu cei de la Pro România şi vom avea un grup care numeric va permite colegilor mei să îşi păstreze poziţia actuală. Este o pierdere pe care o regret, însă am constatat că aceste decizii ale lor, şi unii colegi au şi confirmat, fac parte dintr-un plan mai amplu de a aservi ALDE PSD-ului, de a o ajuta pe doamna Dăncilă să aibă votul necesar în Parlament, atunci când vine să ceară votul de încredere şi, sigur, să se menţină la guvernare împreună cu partidul domniei sale”, a declarat Tăriceanu.

Fostul şef al Senatului a afirmat că „se încearcă anihilarea partidului ALDE” şi a criticat modul în care Viorica Dăncilă „înţelege o altfel de politică”, aşa cum „nimeni nu a mai auzit în Europa şi în lume”, racolând oameni de la ALDE „pentru a salva aparenţele existenţei aceleiaşi compoziţii politice a Guvernului”.

„Se încearcă constituirea unor grupuri paralele dar acest lucru nu va reuşi. Dar ceea ce este cel mai important, se încearcă anihilarea partidului ALDE. Dar ALDE rămâne să funcţioneze în Opoziţie, cu toate inconvenientele. Sigur că ne asumăm acest statut, cu toate riscurile care decurg de aici. PSD-ul, sau mai bine zis doamna Dăncilă înţelege o altfel de politică cum nu am mai văzut şi nu a mai auzit nimeni în Europa şi în lume: ca să racoleze în mod forţat anumiţi oameni din ALDE care se lasă cumpăraţi, pentru a salva aparenţele existenţei aceleiaşi compoziţii politice a Guvernului”, a precizat Tăriceanu.

Liderul ALDE a amintit însă că „şi decizia Curţii Constituţionale de astăzi sancţionează în mod sever această atitudine a premierului şi îi cere imperios să vină în Parlament pentru votul de încredere”.