Scandalul Hexi Pharma. "Nu-i aşa că domnul ăsta este şi nu va mai fi procuror şef?

Declaraţiile Procurorului General, Augustin Lazăr, legate de scandalul Hexi Pharma, companie ce a umplut spitalele româneşti de dezinfectanţi diluaţi au stârnit valuri de reacţii.
Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii morţi în spitale după incendiul de la Colectiv
Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii morţi în spitale după incendiul de la Colectiv (Epoch Times România)

Tatăl unui tânăr care a scăpat cu zile din incendiul de la Colectiv, pentru a muri apoi la Spitalul "Sf Ioan" din Capitală critică în termeni duri poziţia procurorului general Augustin Lazăr care a lăsat loc de interpretări în ceea ce priveşte eficienţa dezinfectanţilor Hexi Pharma.

"Deci avem un procuror şef, cel mai şef dintre procurori care după două luni de la moartea patronului Hexifarma şi după aproape 3 luni de la izbucnirea scandalului cu celebrele substanţe diluate sau nu, vine şi ne spune aşa prieteneşte printre microfoane şi maşini parcate că substanţele Hexi sunt şi nu prea diluate. Întrebarea mea este "nu-i aşa că domnul asta este şi nu va mai fi procuror şef? Apare suspiciunea că moartea vine în spitalele patriei şi cu ajutorul produselor Hexi, iar după 3 luni procurorul şef se iţeşte prin parcare şi ne povesteşte că parcă ar fi, parcă nu ar fi ? Asta după ce se joacă cu dosarele Colectiv timp de 10 luni şi nu este în stare să aresteze nici un vinovat ? De ce mai este individul asta în funcţie?", scrie, pe Facebook, Eugen Iancu.

Reamintim că Procurorul General Augustin Lazăr a declarat marţi că Parchetul a primit rezultatele testelor de eficienţă pe unul dintre loturile Hexi Pharma iar rezultatele sunt "şi pozitive şi negative", urmând ca analize pe un alt lot de dezinfectanţi să fie făcute în străinătate.

"S-a finalizat efectuarea testelor de eficienţă pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei. Este greu să evaluăm în detaliu, acum, ceea ce solicitaţi dumneavoastră, însă este de precizat că urmează alte teste de eficienţă pe un alt lot care va fi trimis acestui institut. Rezultatele sunt de ambele tipuri, şi negative şi pozitive. Doar în final se va putea stabili în ce măsură ele sunt relevante. Relevanţa concluziilor este cea finală.

Chiar dacă am preciza, nu ne-ar ajuta cu nimic pentru că urmează alte teste care se vor efectua şi va fi un ansamblu de loturi în final, care vor da tonul final al procentajului. Doar atunci când avem totalitatea probaţiunii putem ajunge la o concluzie. Până atunci putem face doar speculaţii", a declarat Augustin Lazăr, citat de Mediafax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne