Scandalul de la Spitalul Foişor. Raed Arafat - clarificări privind decesul a trei pacienţi Covid

Raed Arafat - gov.ro
Raed Arafat - gov.ro (Epoch Times România)

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a anunţat, luni, că un pacient care urma să fie transferat la Spitalul Foişor a decedat înainte de a fi preluat de ambulanţă, iar alte două paciente au decedat după transferul în secţia ATI a unităţii spitaliceşti menţionate.

„Au decedat 3 pacienţi: unul înainte de a fi preluat de ambulanţa SMURD de la spitalul universitar, care a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluat de ambulanţă, fiind în stare critică. Alte două paciente, în vârstă de 60 şi 83 de ani, din păcate au decedat la Spitalul Foişor după ce au fost internate în secţia ATI. Prima a fost internată în 10 aprilie la orele 19:27 şi a decedat, din păcate, în data de 11 aprilie la orele 07:52. A doua pacientă a fost internată în 11 aprilie la ora 00:52 şi a fost declarată decedată, din păcate, în data de 11 aprilie, la ora 17:30”, a precizat Raed Arafat, într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook.

Şeful DSU a transmis condoleanţe familiilor îndoliate şi a precizat totodată că decesul celor trei „nu poate fi imputat acţiunii de transfer a pacienţilor”.

„Condoleanţe familiilor. Sincer, ne pare rău de aceste situaţii. Ştim că avem de-a face cu o boală perfidă, o boală care se agravează rapid, în care pacienţii aflaţi în stare critică pot ajunge în stop cardiac rapid şi aici sunt lucruri pe care nu putem să le controlăm. Încercăm să salvăm cât mai multe vieţi, dar faptul că o persoană a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată şi că două paciente au decedat la ore după ce au fost internate în secţia ATI asta nu poate să fie imputat acţiunii de transfer al pacienţilor”, a subliniat Raed Arafat.

Nu în ultimul rând, şeful DSU a susţinut că „aceste date demonstrează că era corectă decizia noastră şi aveam nevoie de lărgirea capacităţii de terapie intensivă”.

Declaraţiile integrale în materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură