"Sătul să fiu o marionetă". Medvedev ar fi încercat să se sinucidă. Îl învinovăţeşte pe Putin pentru gestul său

Dmitri Medvedev se consultă cu Vladimir Putin la Kremlin, 24 decembrie 2014
Dmitri Medvedev se consultă cu Vladimir Putin la Kremlin, 24 decembrie 2014 (DMITRY ASTAKHOV/AFP/Getty Images)

Fostul preşedinte al Federaţiei Ruse Dmitri Medvedev - autorul unora dintre cele mai belicoase declaraţii la adresa Occidentului - ar fi încercat să se sinucidă.

Un agent de securitate l-ar fi găsit pe acesta beat şi cu o armă în mână, scrie unian.net. Se spune că paznicul a fost cel care l-a convins pe fostul preşedinte rus să predea pistolul.

Se pare că Medvedev ar fi scris şi un bilet de adio în care îl menţionează pe Putin şi cercul său intim (de fapt, mai multe ciorne de bilet). În mesajul de adio, Medvedev scrie că s-a săturat să fie o marionetă. Şi îl învinovăţeşte pe Putin şi cercul său de apropiaţi pentru moartea sa", notează articolul.

Ilia Ponomarev, un activist politic rus, spune că nu este surprins de aceste zvonuri - ele se răspândesc din interiorul Rusiei ca urmare a luptei pentru putere din interiorul Kremlinului.

Nu este un secret că Medvedev a ajuns la putere în Rusia datorită lui Putin şi a refuzat să candideze pentru a doua oară la preşedinţie.

Se presupune că există acum o luptă internă între Medvedev şi Kiriienko pentru a stabili cine va fi succesorul lui Putin. Experţii susţin că un comportament exemplar al lui Medvedev (prin exemplar înţelegându-se postări tot mai virulente la adresa Occidentului care e ameninţat cu venirea călăreţilor Apocalipsei) din ultima vreme este un semn de depresie profundă, acesta fiind şi motivul tentativei de sinucidere.

Jurnaliştii au raportat anterior că, de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina, Medvedev s-a transformat într-un politician rus acrit, care scrie mesaje "furioase" împotriva Occidentului şi a Ucrainei. Furibunda sa activitate ar fi o încercare de a ieşi din irelevanţa politică în care a intrat pentru ca Putin să fie singurul star al scenei politice ruse. Dar există şi al doilea punct de vedere în ceea ce priveşte postările sale pe reţelele de socializare: este doar îndeplinirea sarcinilor stabilite de Putin, mai degrabă decât o iniţiativă personală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe