"Saga pensiilor (speciale) ale parlamentarilor continuă" - USR acuză noi blocaje din partea PSD

Cristian Seidler
Cristian Seidler (Epoch Times România)

Majoritatea controlată de PSD a refuzat din nou, miercuri, ca proiectele USR privind desfiinţarea pensiilor speciale să fie dezbătute în plenul Camerei Deputaţilor, a acuzat Uniunea Salvaţi România.

"Desfiinţarea pensiilor speciale continuă să fie una dintre priorităţile Uniunii Salvaţi România, indiferent câte piedici se străduiesc PSD şi aliaţii săi să ridice. Parlamentarii USR nu se lasă intimidaţi şi vor lupta cu aceeaşi perseverenţă pentru restabilirea echităţii între pensionarii României. După ce, în şedinţa de marţi a Comisiei de muncă, prin votul deputaţilor PSD şi PNL, s-au amânat pentru luna februarie dezbaterile asupra proiectului USR privind desfiinţarea pensiilor speciale, parlamentarii USR au insistat pentru înlăturarea blocajului", se arată într-un comunicat al partidului condus de Dan Barna.

Deputatul USR Cristian Seidler a solicitat, la începutul şedinţei de plen, ca proiectul USR să fie supus dezbaterii şi votului plenului fără să se mai aştepte raportul Comisiei de muncă, în condiţiile în care această comisie - în care PSD a avut până de curând majoritate indiscutabilă - ţine blocată iniţiativa legislativă de mai bine de un an şi jumătate.

"Am solicitat plenului dezbaterea şi votarea proiectului în absenţa unui raport al Comisiei pentru muncă deoarece termenul pentru întocmirea raportului este demult depăşit, iar Comisia a amânat orice discuţie sub pretextul necunoaşterii impactului bugetar. Or, este evident că impactul ar fi unul în sensul reducerii cheltuielilor la bugetul de stat, lucru care nu poate fi decât benefic. I-am invitat de la tribună pe deputaţii PSD să spună odată, prin vot, dacă vor sau nu ca pensiile speciale să rămână. De fapt, şi refuzul dezbaterii şi amânarea perpetuă constituie un răspuns", a declarat Cristian Seidler.

Apoi, în şedinţa Birourilor Permanente reunite, deputatul Silviu Dehelean, vicelider al grupului USR din Camera Deputaţilor, a cerut punerea pe ordinea de zi a plenului reunit a proiectului USR privind desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, blocat şi el de peste doi ani.

USR arată că nici această cerere nu a fost acceptată, pentru că, "dincolo de discursurile teatrale pe care le ţin unii social-democraţi în faţa camerelor de filmat, PSD refuză cu îndârjire să fie atinse privilegiile create pentru cele nouă categorii socio-profesionale".

"Saga pensiilor parlamentarilor continuă. O nouă luptă a avut loc, astăzi, în Birourile Permanente Reunite ale celor două Camere. Când am solicitat introducerea pe ordinea de zi a proiectului USR de modificare a Statutului senatorilor şi deputaţilor, ne-am izbit de opoziţia domnului Meleşcanu şi a liderilor de grup PSD. Social-democraţii refuză să elimine privilegiile acordate parlamentarilor loiali care au sprijinit de atâtea ori legile strâmbe pe care le cerea Dragnea", a precizat Silviu Dehelean.

"Pensiile speciale costă România, anual, peste 2 miliarde de euro, bani care ar putea fi folosiţi fie pentru a mări pensiile mici ale românilor, fie pentru a construi spitale moderne ori şcoli care să nu mai aibă toaletele în fundul curţii", a conchis USR.