S-a activat Firea în mijlocul crizei politice: Mai suntem o ţară democrată? E foarte grav ce se întâmplă!

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Fostul primar general PSD al Capitalei Gabriela Firea s-a dezlănţuit la adresa coaliţiei de guvernare, după criza declanşată de demiterea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătăţii.

"Este foarte grav ce se întâmplă la noi în ţară! Ministrul demis al Sănătăţii şi susţinătorii lui - extrem de vocali şi intransigenţi cu alţii - acuză 'mafia' care ar sta la baza demiterii domnului Voiculescu. Care mafie? Să spună cu subiect şi predicat! Transparent, cum clamează ei! Să aducă dovezi, documente, nume de firme şi persoane! Astfel de acuzaţii grave aruncate în spaţiul public nu pot fi trecute cu vederea şi nici catalogate drept vorbe aruncate la nervi! Mai suntem o ţară democrată? Mai avem legi, reguli, respect faţă de oameni, proprietatea cuvintelor? Sau asistăm la disoluţia instituţiilor statului? Ori acceptăm că unii politicieni fac mare tărăboi, aruncă invective şi insinuări penale, după care totul se ascunde sub preş? Tot decedaţii rămân vinovaţi, tot bolnavii sunt pedepsiţi, tot oamenii mărunţi din sistem decontează!", a declarat Firea.

Social-democrata susţine că cei cu spate şi susţinere vizibilă şi, mai ales, invizibilă, reuşesc cumva să se strecoare mereu.

"Bref, dacă nu spuneţi acum, concret, la ce mafie şi mafioţi vă referiţi, înseamnă că vă bateţi joc de români, că nu căutaţi decât să vă ascundeţi incompetenţa! Că sunteţi în stare ca, pentru o funcţie din care aţi dorit să trageţi sfori pentru gruparea care v-a scos în faţă, călcaţi pe cadavre!", a adăugat Firea.