Ruşii, acuzaţi că ard la Uzina Metalurgică din Doneţk cadavrele "recruţilor", pentru a ascunde numărul real de morţi

.
. (Captură ecran)

Direcţia principală de informaţii a Ucrainei a acuzat, miercuri, că ruşii ard la Uzina Metalurgică din Doneţk cadavrele soldaţilor lor morţi, în încercarea de a ascunde numărul real al celor decedaţi.

"În scopul de a ascunde numărul real de morţi, ocupanţii folosesc Uzina Metalurgică din Doneţk pentru a arde cadavrele "recruţilor" şi ale voluntarilor sosiţi din Rusia. Numărul exact al celor arşi nu este cunoscut", se arată într-un comunicat al Direcţiei principale de informaţii a Ucrainei, citat de The Odessa Journal.

Potrivit sursei citate, ruşii nu plătesc despăgubiri pentru soldaţii mobilizaţi ucişi din Lugansk ("RPL") şi Doneţk ("RPD").

În Luganskul ocupat temporar, în magazinul Kopeyka, a fost deschis un punct de predare a cadavrelor locuitorilor "mobilizaţi" morţi, din teritoriile ocupate. Aşa-numita "poliţie" a armatei ruse de ocupaţie se ocupă de predarea cadavrelor [către familiile decedaţilor]. În acelaşi timp, ca documente, se eliberează doar un certificat de deces şi permisiunea de înmormântare pentru rudele victimelor. Nu există documente despre locul, modul şi circumstanţele în care au murit.

Rudelor le este explicat că nu sunt prevăzute plăţi pentru decesul celor mobilizaţi din "RPL" şi "RPD", chiar dacă au paşaport rusesc. În acelaşi timp, rudelor ruşilor morţi oficial li s-a promis o plată de 12 milioane de ruble. Această atitudine provoacă resentimente în rândul populaţiei locale.

În teritoriile ocupate temporar din regiunea Doneţk, recrutarea forţată de către invadatori [a localnicilor] în Corpul 1 al Armatei 1 continuă. Cei mai mulţi "recruţi" sunt trimişi în cele mai fierbinţi locuri fără o pregătire adecvată. Aceştia sunt folosiţi în principal pe linia frontului pentru înlăturarea obstacolelor şi săparea tranşeelor. Pierderile în rândul recruţilor ajung la 70-80%.

Reamintim că pierderile trupelor ruseşti de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei sunt de aproximativ 13.800 de militanţi. De asemenea, au pierdut peste 400 de tancuri şi 100 de elicoptere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe