Rusia spune că pierde pe front pentru că Ucraina are trupe mutante experimentale create în biolaboratoare secrete

Repetiţii în Piaţa Roşie a Kremlinului pentru parada de Ziua Victoriei
Repetiţii în Piaţa Roşie a Kremlinului pentru parada de Ziua Victoriei (Captură ecran)

Deşi este de notorietate publică faptul că militarii ruşi au fost trimişi pe front în Ucraina cu echipamente de proastă calitate, că sunt soldaţi ruşi care merg până la a se împuşca în picioare pentru a scăpa de război, propaganda rusă a găsit o cu totul altă explicaţie pentru faptul că lui Putin nu i-a reuşit invazia aşa cum dorea.

După aproape cinci luni de război fără sens împotriva Ucrainei, Rusia a inventat o nouă explicaţie nebunească pentru faptul că blitzkriegul planificat de Putin a eşuat atât de spectaculos - aceea că trupele ucrainene au fost transformate în maşini de ucis supraomeneşti în timpul unor "experimente secrete" în biolaboratoare conduse de americani, bineînţeles.

Mai exact, legiuitorii ruşi susţin că adevăratul eşec pentru Moscova a fost cauzat de soldaţii ucraineni "drogaţi". Această afirmaţie a fost făcută luni de doi parlamentari ruşi care conduc o comisie de investigare a "biolaboratoarelor" din Ucraina, potrivit Kommersant, citat de DailyBeast.

Konstantin Kosacev, vicepreşedintele Consiliului Federaţiei din Rusia, şi Irina Iarovaia, vicepreşedinta Dumei de Stat, au prezentat ceea ce au descris ca fiind "concluziile bombă ale anchetei".

Testele efectuate asupra sângelui prizonierilor de război ucraineni, au susţinut ei, au descoperit "o serie de boli" care sugerează că aceştia au fost supuşi în secret la experimente "în scopuri militare".

"Şi vedem: cruzimea şi barbaria cu care se comportă militarii ucraineni, crimele pe care le comit împotriva populaţiei civile, acele crime monstruoase pe care le comit împotriva prizonierilor de război, confirmă faptul că acest sistem de control şi de creare a unei maşinării de crimă crudă a fost implementat sub conducerea Statelor Unite", ar fi spus Iarovaia reporterilor.

"Iar acele medicamente de îmbunătăţire a performanţelor pe care le administrează în continuare pentru a neutraliza complet ultimele urme de conştiinţă umană şi a-i transforma în cei mai cruzi şi mai mortali monştri confirmă, de asemenea, acest lucru", a susţinut ea.

În mod bizar, ea a mai susţinut că prezenţa anticorpilor împotriva hepatitei A în sângele deţinuţilor ucraineni este dovada unei conspiraţii americane a biolaboratoarelor, deoarece un fost ministru al sănătăţii din Ucraina avea dublă cetăţenie ucraineano-americană şi a lucrat pentru a achiziţiona medicamente pentru tratamentul hepatitei în ţară.

"Este foarte posibil să fi fost vorba despre testarea acestor medicamente pe personalul militar", a declarat Iarovaia.

Afirmaţiile au părut a fi o nouă abordare a teoriei conspiraţiei privind biolaboratoarele pe care Ministerul rus al Apărării a lansat-o în mod obişnuit pentru a încerca să justifice războiul.

Deşi teoria conspiraţiei datează încă din timpul Uniunii Sovietice, aceasta a fost amplificată mai frecvent de către personajele de la Kremlin după invazia din 24 februarie, deoarece afirmaţia iniţială a Moscovei că a invadat Ucraina pentru a "de-nazifica" o ţară condusă, culmea ironiei, de un preşedinte evreu nu a reuşit să câştige prea mult teren dincolo de propria propagandă internă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe