Rusia neagă că Turcia i-ar fi confiscat o navă care transporta "cereale ucrainene furate"

.
. (Nexta TV)

Rusia a negat informaţiile potrivit cărora o navă sub pavilion rusesc este reţinută şi investigată de autorităţile turce în portul Karasu din Marea Neagră, din cauza unor afirmaţii potrivit cărora încărcătura sa ar fi fost furată din Ucraina.

Potrivit The Guardian, vameşii turci au acţionat după ce Kievul a afirmat că nava Zhibek Zholy transporta ilegal 7.000 de tone de cereale din Berdiansk, un port ucrainean din sud-estul ţării ocupat de Rusia.

Oficialii din Karasu au declarat că nava aşteaptă în afara portului în timp ce se fac cercetări privind provenienţa transportului.

Dar purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Alexei Zaiţev, a declarat, miercuri, reporterilor că nava s-ar afla "în proceduri standard".

Luni, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a confirmat că nava era sub pavilion rusesc, dar a părut să tulbure apele în timp ce susţinea că Kremlinul căuta să obţină claritate.

Context

Turcia a oprit o navă de marfă sub pavilion rusesc în largul coastei sale din Marea Neagră şi investighează o afirmaţie a Ucrainei potrivit căreia nava ar transporta cereale furate, a declarat, luni, un oficial turc de rang înalt.

Duminică, ambasadorul Ucrainei în Turcia a declarat că nava Zhibek Zholy a fost reţinută de autorităţile vamale turce. Kievul ceruse anterior Ankarei să reţină nava, potrivit unui oficial şi unor documente consultate de Reuters.

Kievul a acuzat Moscova că fură cereale din teritoriile pe care forţele ruse le-au cucerit de la începutul invaziei în Ucraina. Kremlinul a negat anterior că Rusia ar fi furat cerealele ucrainenilor. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe