Românul decorat de Zelenski, despre decizia CCR de renumărare a voturilor: Asistăm la o lovitură de stat
Radu Hossu, fost candidat la preşedinţia USR şi cunoscut opiniei publice ca activist civic pentru Ucraina decorat de Volodimir Zelenski, a declarat, joi seara, că decizia fără precedent a Curţii Constituţionale de renumărare a celor 9.465.257 de voturi de la primul tur al alegerilor prezidenţiale reprezintă o “lovitură de stat”.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Hossu a afirmat că, românii ar trebui să iasă în stradă, vineri, la ora 18:00, în toată ţara, pentru a se opune “acestui asalt reprezentat de Rusia prin Călin Georgescu şi de PSD prin însuşi instituţiile noastre”.
“Bătălia pentru România nu poate fi pierdută decât dacă noi, cei care iubim şi susţinem democraţia liberală, stăm în case. Eu mâine la ora 18:00 mă voi afla în faţa Prefecturii Braşov, acolo unde vă aştept şi pe voi”, a adăugat el.
Totodată, el acuză faptul că PSD şi Marcel Ciolacu “în colaborare ilegitimă cu instituţii ale statului ce se presupune că sunt independente şi fac parte din alte branşe ale puterii în stat, colaborează ilegitim pentru modificarea rezultatelor electorale şi ale voinţei legitime a poporului, indiferent care ar fi aceasta”.
Postarea lui Hossu
Asistăm la o lovitură de stat! Argumente şi un apel important la finalul textului:
1. Decizia CCR:
Decizia de renumărare a TUTUROR voturilor, în baza unei sesizări care nu aduce dovezi de fraude (am citit-o, şi nu sunt dovezi de fraudă, cel mult sunt dovezi ale erorilor de judecată imputabile oboselii, erorilor umane sau materiale), este o decizie unică, fără precedent şi se referă la un scrutin electoral care nu a avut sesizări în timpul alegerilor.
CCR nu ne prezintă transparent motivarea, decizia CCR fiind oricum executorie şi imediată, deci şi dacă nu vom fi de acord, nu se va mai putea schimba nimic.
2. Decizia BEC:
Procedura BEC (Biroului Electoral Central) cu privire la renumărare denotă rea intenţie. Interzicerea prin decizia 205D/28.11.2024 a observatorilor independenţi, later edit: obstrucţionarea reprezentanţilor candidaţilor (pentru că nu pot fi prezenţi în toate sălile unde se numără) este în flagrantă contradicţie cu legislaţia electorală (Legea 370/2004 republicată) unde este prevăzută modalitatea de numărare a voturilor şi respectarea corectitudinii votului.
Dacă BEC dorea să înlăture orice dubiu asupra corectitudinii votului, dacă CCR dorea respectarea voinţei poporului (cel mai probabil motivarea din spatele deciziei CCR) atunci cu siguranţă nu luau decizii pripite, obtuze şi absurde.
- Pripite pentru că decizii care pot denatura în mod dramatic viitorul democratic al României au fost luate în câteva ore.
- Obtuze pentru că nu au luat în considerare opiniile experţilor, competitorilor politici şi stării de fapt actuale (nu a existat NICIO contestaţie din NICIO secţie de votare şi de la NICIUN Birou Electoral Local/Judeţean sau Central în cadrul turului 1).
- Absurde pentru că decizia CCR cere 24 de ore pentru numărarea a peste 9 milioane de voturi, iar decizia BEC elimină controlul independent şi controlul colectiv politic al reprezentanţilor partidelor, la care se adaugă o totală lipsă de claritate a procedurii de renumărare, care va duce la confuzii şi posibile fraude.
3. CSAT în coliziune cu STS:
Consiliul Suprem de Apărare al Ţării a transmis printr-un comunicat de presă o informaţie cu privire la atacurile informaţionale împotriva alegerilor Prezidenţiale din România, efectuate de actori statali şi non-statali. La 30 de minute după, STS infirmă astfel de atacuri.
4. Punctele 1-3 demonstrează din punctul meu de vedere că aceste acţiuni sunt definite sub denumirea de "lovitură de stat constituţională" sau "autocratizare legală", prin care se presupune subminarea voinţei populare cu intenţie, erodarea separaţiei puterilor în stat, folosind abuzul de drept.
- Subminarea voinţei populare cu intenţie: deciziile CCR, BEC, şi CSAT sunt cu intenţia de a (1) elimina un candidat din turul 1 (Elena Lasconi prin creşterea numărului de voturi pentru Marcel Ciolacu), care simultan (2) modifică rezultatul turului 1 şi clasamentul final (prin schimbarea Elenei Lasconi cu Marcel Ciolacu) şi (later edit) astfel anularea turului 1;
- Erodarea separaţiei puterilor în stat: Decizia cu privire la fraudarea alegerilor, după cum a spus şi Preşedintele Traian Băsescu, poate fi luată DOAR în urma unei sesizări către parchete şi în urma unei decizii ICCJ, deci o instanţă de judecată. Curtea Constituţională, în opinia mea şi-a depăşit atribuţiile considerând că există dovezi cu privire la o posibilă fraudă, ceea ce a dus la decizia de renumărare, fără să existe o astfel de decizie care legitim ar fi trebuit veni din partea unei instanţe de judecată, iar asta înseamnă o încălcare a separaţiei puterilor în stat pentru că CCR NU este parte a puterii judecătoreşti;
- Abuzul de drept: S-a utilizat cadrul legal existent pentru a elimina un competitor (Diana Şoşoacă - faţă de care am protestat şi atunci), violând spiritul legii pentru a modifica matematica electorală (transferarea de susţinere de la Diana Şoşoacă spre George Simion) şi astfel aducerea unui câştig electoral unui anume candidat (Marcel Ciolacu/PSD având dorinţa asta);
5. În urma celor expuse la punctul 4, PSD şi Marcel Ciolacu în colaborare ilegitimă cu instituţii ale statului ce se presupune că sunt independente şi fac parte din alte branşe ale puterii în stat, colaborează ilegitim pentru modificarea rezultatelor electorale şi ale voinţei legitime a poporului, indiferent care ar fi aceasta.
Fără ca aceste situaţii să fie singulare, iar mecanismul acestei lovituri de stat este cel mai probabil unul mult mai complex, consider că am demonstrat starea de fapt actuală: asaltul asupra democraţiei constituţionale este în toi şi chiar dacă el a început a fi vizibil prin interferenţa în alegeri a unor actori statali cum este rusia (după cum susţine şi CSAT), acum este continuat pentru profit politic şi electoral de mai multe branşe ale puterii de stat din România.
APEL PUBLIC!
Dacă nu sunt organizate proteste de stradă împotriva acestui asalt reprezentat de rusia prin Călin Georgescu şi de PSD prin însuşi instituţiile noastre, atunci vă rog ca mâine la ora 18:00 în toată ţara să organizăm astfel de proteste. Bătălia pentru România nu poate fi pierdută decât dacă noi, cei care iubim şi susţinem democraţia liberală, stăm în case.
Eu mâine la ora 18:00 mă voi afla în faţa Prefecturii Braşov, acolo unde vă aştept şi pe voi!