România trimite în Turcia încă o echipă de salvatori. Plus doi medici şi câini specializaţi

Echipe de salvare caută supravieţuitori în Turcia, 7 februarie 2023
Echipe de salvare caută supravieţuitori în Turcia, 7 februarie 2023 (Captură YouTube)

România trimite încă o echipă de salvatori în Turcia. Conform unei decizii adoptate marţi dimineaţă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, alături de personalul specializat de căutare-salvare RO-USAR, din cadrul IGSU, la misiune vor participa şi 2 medici şi 2 asistenţi din cadrul UPU-SMURD Bucureşti (ca parte integrantă INSARAG), personal specializat cu echipe canine format din 4 reprezentanţi cu sprijin canin din cadrul Clubului Câinilor Utilitari, respectiv, 2 ofiţeri de legătură din cadrul DSU.

"O nouă echipă de salvatori români va merge în Turcia pentru a participa la misiunile de căutare-salvare în zonele afectate de cutremurul devastator.

Decizia a fost luată cu aprobarea preşedintelui României, Klaus Iohannis, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat astăzi de premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

România răspunde astfel solicitării autorităţilor turce de continuare a acordării asistenţei internaţionale prin intermediul mecanismului european de protecţie civilă", anunţă, pe Facebook, Guvernul României.