România, medalie de aur în proba de dublu mixt la Campionatele Balcanice

Cristian Chiriţă şi Andreea Dragoman s-au impus în finala probei de dublu mixt în faţa sportivilor turci Zihni Batuhan Sahin/Merve Ozturk, cu 3-0 (11-7, 11-7, 11-4).
(KARIM JAAFAR / AFP / Getty Images)

Sportivii români prezenţi la Campionatele Balcanice de tenis de masă de la Albena (Bulgaria) au reuşit, sâmbătă, să cucerească medalia de aur în proba de dublu mixt.

Cristian Chiriţa şi Andreea Dragoman s-au impus în finala probei de dublu mixt, în faţa turcilor Sahin şi Ozturk cu 3-0 (11-7, 11-7, 11-4).

Naţională feminină prezentă la Balcaniadă a terminat pe primul loc meciurile din grupă şi a obţinut medalia de aur, prin: Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Andreea Dragoman şi Alina Zaharia.

Jucătoarele au câştigat toate meciurile cu 3-0. Gazda Bulgaria s-a clasat pe locul secund, iar Turcia a completat podiumul.

Naţionala masculină, formată din Alin Spelbuş, Alexandru Manole şi Cristian Chiriţa, a obţinut medalia de argint.

Sportivii noştri au câştigat grupa B, din care au mai făcut parte Italia şi Bulgaria, iar pe tabloul principal au trecut de Albania şi Serbia. În ultimul act, Turcia a câştigat cu 3-1 în faţa României. Locul al treilea a fost ocupat de Serbia.