Robert Cazanciuc, la audierile pe tema MCV: "Putem vorbi despre justiţie cu fruntea sus"

Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat joi, la audierile pe tema MCV de al Bruxelles, că România a făcut progrese semnificative în domeniul Justiţiei şi a depăşit etapa reformei sistemului judiciar intrând acum în faza consolidării sistemului.
Robert Cazanciuc (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
14.04.2015

Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat joi, la audierile pe tema MCV de la Bruxelles, că România a făcut progrese semnificative în domeniul Justiţiei şi a depăşit etapa reformei sistemului judiciar intrând acum în faza consolidării sistemului.

"Acest parteneriat (MCV), la 8 ani de la instituirea sa şi după numeroase rapoarte, putem spune fără niciun fel de dubiu că vorbim despre o justiţie cu mult îmbunătăţită. Putem vorbi despre justiţie cu fruntea sus. Au fost însă şi momente când ritmul reformei nu a fost cel aşteptat de noi. MCV ne-a obligat la continuitate atunci când eram tentaţi să încetinim ritmul", a declarat Robert Cazanciuc, citat de Hotnews.ro.

Ultimul raport, din ianuarie, al doilea raport pozitiv consecutiv, remarcă un stadiu avansat al luptei anticorupţie, susţine ministrul Justiţiei adăugând că ţara noastră a depăşit etapa reformei sistemului judiciar şi, în opinia lui, ne aflăm acum în faza consolidării sistemului.

"CSM este acum o instituţie matură, capabilă să asigure independenţa justiţiei. Am obţinut sprijinul Guvernului şi am crescut în fiecare an bugetul pentru justiţie. Vom continua şi în acest an suplimentarea de resursă materială şi umană instanţelor şi parchetelor. I-am scris domnului Frans Timmermans (prim-vicepreşedintele Comisiei Europene) - lupta împotriva corupţiei a fost o prioritate pentru noi. La nivel legislativ, guvernul a avizat negativ toate iniţiativele care erau în măsură să limiteze legislaţia anticorupţie. Suntem angajaţi să continuăm procesul de consolidare a justiţiei", a mai precizat Robert Cazanciuc.

Ministrul Justiţiei a subliniat că Guvernul face foarte multe pentru a combate corupţia, în primul rând prin angajamentul său de a susţine financiar toate instituţiile implicate în lupta anticorupţie.

"România este determinată să-şi respecte angajamentele asumate la momentul aderării. Cadrul stabilit de preşedinţii Juncker şi Iohannis de a finaliza acest mecanism în acest mandat este un proiect realist, dar la care trebuie să lucrăm cu toţii", a adăugat Robert Cazanciuc.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor