Renate Weber: Am primit multe telefoane ca să atac la CCR eliminarea pensiilor speciale

Renate Weber
Renate Weber (Epoch Times România)

Avocatului Poporului, Renate Weber, a declarat, vineri seară, la Antena 3, că, deşi nu au fost exercitate asupra sa niciun fel de presiuni de când conduce instituţia, a primit multe telefoane pe tema tăierii pensiilor speciale ale parlamentarilor şi i s-a solicitat să atace acea lege la Curtea Constituţională. Weber a mai afirmat că a primit şi o petiţie în acest sens, la care a răspuns oficial.

„De când am venit eu la instituţia asta, nu a sunat telefonul. Dacă am mai avut câte o întâlnire la birou, am avut-o de faţă cu alţii, dar nu au existat presiuni de vreun fel. Recunosc, însă, că pe această chestiune a tăierii pensiilor parlamentarilor am primit multe telefoane de la foşti parlamentari, care în acest moment erau beneficiarii unor asemenea pensii”, a susţinut Weber, citată de news.ro.

De asemenea, Avocatul Poporului a precizat că a încercat să le explice celor care au sunat-o că nu este cazul să se ducă la CCR deoarece s-au „schimbat datele problemei”.

„Curtea Constituţională a dat o decizie care din perspectiva noastră este foarte clară. Ea spune că doar pensiile magistraţilor sunt cele care au un suport constituţional. În legătură cu celelalte este chestiune de voinţă politică, de decizie politică şi trebuie rezolvată, evident, de către Parlament”, a adăugat Weber.

Totodată, Renate Weber a precizat că nu a primit niciun telefon din partea social-democraţilor şi că cele mai multe au venit din partea unor foşti parlamentari PNL.

Reamintim că, pe data de 24 februarie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care îi lasă pe parlamentari fără pensii speciale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne